• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Portret Kejt Midlton dobio oštre kritike: "Izgleda kao rad za školsku izložbu"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U čast njene "hrabrosti i snage" umetnica je svoju viziju prenela na platno, ali se nije naročito proslavila

  • 0

Nakon obraćanja princeze Kejt Midlton i njenog saopštenja da se oporavlja od operacije karcinoma, vesti o njoj su skoro potpuno zatajile. Tako, princeza od Velsa se gotovo u potpunosti sakrila od očiju javnosti, a o njenom daljem oporavku nema ni govora.

Ipak, novonastala drama na društvenim mrežama radi se upravo o njenom portretu koji je osvanuo na naslovnici časopisa "Tatler".

Iako se potegla velika diskusija o njenom crtežu, s obzirom da nema prevelike sličnosti, može se reći da ju je ipak cela "bura" zaobišla.

Naime, umetnica Hana Uzor imala je viziju da dočara Kejtinu "snagu i dostojanstvo", koje je princeza pokazala na prvom kraljevskom državnom banketu 2022. godine u Južnoj Africi.

Imala je za cilj da "rekonstruiše" elegantnu viziju Kejt, koja je nosila  kraljevsku, belu večernju haljinu do poda sa blistavim ukrasima i svetlucavom tijarom koju je prethodno nosila princeza Dajana. Hana je takođe bila inspirisana pribranošću i hrabrošću koju je demonstrirala ova majka troje dece u svom videu o dijagnozi raka i operaciji, koji je izašao u martu.

Umetnica je ponosno opisala kako je povezala svoj crtež i čuveni snimak princeze:

- To je bio momenat borbe sa nečim strašnim, ali je govorila emotivno i iz srca, imajući hrabrosti da klimne glavom i nastavi dalje - objasnila je ona, prenosi "TheSun".

Komentari to, ipak, ne vide očima ove umetnice. Zavrnuli su rukave, zagrejali prste i nimalo štedeći na rečima prokomentarisali ovaj rad.

"Ovo je sramotno. Izgleda kao da ju je nacrtalo dete za školsku izložbu"; "Kejt izgleda kao da je azijatkinja"; "Nadam se da umetnica nije plaćena za ovo"; "Baš je čudna i nimalo ne liči na nju" - ovo su samo neki od mnogobrojnih komentara koji se i dalje nižu.

Kako se vama čini ovaj portret?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Anine slike prenose lepotu, nesavršenost i ranjivost ženskih likova na izložbi "Insignija"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona