• 0

Mama i ćerka se uspisale u savremenu istoriju: One su prvi ženski porodični pilotski duo u svetu

Kapetan Suzi Garet (56) i njena ćerka Dona Garet (26) zaposlene su u istoj avio-kompaniji, u kojoj su imale i svoj prvi zajednički let

  • 0
Suzy Garrett, Donna Garrett Foto: Instagram/donnaa_jo

Suzi Garet pilotira duže od 30 godina, jedna je od prvih žena primljenih u kompaniju SkyWest Airlines, a nedavno je dobila i pojačanje, ćerku Donu. I to nije sve. Njen suprug Dag i sin Mark takođe su piloti. Ipak, mama i ćerka su se upisale u istoriji prvim zajedničkim, komercijanim letom. 

- Niko od naše dece nije razmišljao o tome da postane pilot, ali, u poređenju sa drugim profesijama koje podrazumevaju sedenje u kancelariji, shvatili su koliko smo srećni i to im je otvorilo oči - rekla je Suzi Garet i dodala da je prezahvalna zbog svog posla, prenosi "Timesnownews.com".

Suzi smatra da je za ženu fleksibilan raspored na poslu veoma važan jer joj dozvoljava da se porodično organizuje.

- Zar ima bolje karijere od one koja vam nudi ovakvu zaradu, a da niste pod stresom posla koji nosite kući? - istakla je kapetan Garet.

Suzi izuzetno voli to što radi sa svojom ćerkom i što će njeno dete doživeti ono što je ona iskusila. Drago joj je što je njena ćerka deo kompanije u kojoj i ona radi i misli da će tu imati sjajnu karijeru.

- Ceo život sam bila izložena pilotiranju i upravo su strast mojih roditelja prema letenju i to koliko ih je posao zabavljao uticali na moj izbor - priča Dona i ističe da ima još dosta da nauči. Za nju je divno to što je doživela način života svojih roditelja i što je otkrila sve mogućnosti koje nudi ova industrija.

Suzi Geret je počela da radi 1989. godine za kompaniju u kojoj je i njena ćerka. Sanjala je da postane avijatičar otkako se zaljubila u putovanje avionom na svom drugom letu, od Arizone do Los Anđelesa, kada je bila u osmom razredu. Gledajući kroz prozor kabine, bila je opčinjena zalaskom sunca. Ali put ka ostvarenju tog cilja nije izgledao tako jasan.

- Tada žene nisu bile baš piloti i uglavnom je vojska bila jedini način da se to postane, ali ja nisam bila dovoljno visoka za vojsku“, kaže Suzi, koja ima 1,55 metara.

Odlučna da uspe, upisala je školu vazduhoplovstva na koledžu Mount San Antonio u Kaliforniji 1984. Kasnije je radila kao instruktor letenja nekoliko godina pre nego što je dobila prvi posao u SkiVest-u, prenosi Cnn.com.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica