• 1
 ≫ 

Poznate dame koje su postale majke pomoću vantelesne oplodnje

 ≫ 

Biti majka je jedan od najlepših osećaja na svetu, ali ostvariti se u toj ulozi nekada nije lako

  • 1
Krisi Tajgen

Foto: Profimedia/Backgrid USA

Mnoge žene imaju problem sa začećem pa su primorane da se podvrgnu vantelesnoj oplodnji koja je neprijatna kako psihički tako i emocionalno, prenosi Brightside.com.

I neke poznate dame suočile su se sa ovim problemom, ali su uspele da se ostvare kao majke, iako je u nekim momentima delovalo nemoguće.

Krisi Tajgen

Krisi Tajgen sa decom

Printskrin Instagram / chrissyteigen

Manekenka Krisi Tajgen i njen suprug Džon Ledžend 5 godina su bezuspešno pokušavali da dobiju dete. Nadali su se da će uspeti prirodnim putem, ali su roditelji postali vantelesnom oplodnjom.

2015. godine manekenka je ostala trudna sa ćerkom Lunom, a samo dve godine nakon saznali su da će dobiti i sina. Krisi je u oktobru 2020. godine tragično izgubila bebu u petom mesecu trudnoće.

Anđelina Džoli

Anđelina Džoli sa ćerkama

Foto: Maria Laura Antonelli/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

Glumica je 2002. godine prvi put postala majka kada je usvojila sina Medoksa iz Kambodže. Četiri godine kasnije Anđelina i njen tadašnji suprug Bred Pit dobili su prvo dete, Šajlo.

Pored još usvojene dece, čuveni par dobio je i blizance koji su začeti vantelesnom oplodnjom jer Anđelina i Bred više nisu želeli da čekaju na proširenje porodice.

Kortni Koks

Kortni Koks

Printskrin: Youtube/The Graham Norton Show

Glumica je prošla kroz nekoliko bolnih pobačaja, ali su suprug i ona pokušavali iznova i iznova. Nakon vantelesne oplodnje Kortni je uspela da održi trudnoći i rodi ćerku Koko.

Tajra Benks

Tyra Banks, Tajra Benks

Foto: Tanjug/AP

Tajra Benks, čuvena manekenka je sa 24 godine rekla da će kroz tri, četiri godine najverovatnije imati decu. Ipak, stvari se nisu odvijale po planu. Kada je napunila 40 godina shvatila je koliko je nesrećna jer nije postala majka. Tada se podvrgnula vantelesnoj oplodnji i rodila sina Jorka.

Bruk Šilds

Brooke Shields, Bruk Šilds

Foto: Profimedia/Megan Cencula / Shutterstock Editorial

Glumica je odlučila da uradi još jednu vantelesnu oplodnju sa 36 godina nakon brojnih pobačaja i neuspelih veštačkih oplodnji. Poslednji pokušaj je bio uspešan i Bruk je 2003. godine rodila ćerku Rovan. Nakon tri godine prirodno je ostala u drugom stanju i rodila je još jednu ćerku.

Selin Dion

Selin Dion

Foto: Instagram/celinedion

Čuvena pevačica prvog sina Renea rodila je nakon što se podvrgla vantelesnoj oplodnji. Kada su se ona i suprug odlučili za još dece imali su još većih poteškoća. Blizance Nelsona i Edija dobili su nakon jednog pobačaja i 6 neuspešnih vantelesnih oplodnji.

En Hatavej

En Hatavej, Anne Hathaway

Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Holivudska glumica kaže da je njen put do majčinstva bio toliko težak i dugačak da je bila uznemirena samo kada bi videla trudnicu. U jednom intervjuu pričala je koliko je bila slomljena na svom putu ka majčinstvu.

Maraja Keri

Mariah Carey, Maraja Keri

Foto: Profimedia/Backgrid UK

Maraja Keri jednom prilikom je otkrila kako je imala bolan pobačaj pre rođenja blizanaca. Pomenula je da je uzimala progesteron 10 nedelja pre začeća jer smanjuje rizik od pobačaja.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • ...

    17. jul 2022. | 18:38

    Svaka čast onom ko je izmislio VTO. Ja ih imam dvoje zahvaljujući tome ❤.

    Podelite komentar