• 1

Roditelji jedne od najmlađih žrtava kovida-19 u Australiji dobili sina: "Njegova sestra pazi na nas"

Nekoliko dana posle smrti ćerkice, bračni par iz Kvinslenda dobio je sina

  • 1

Devojčica iz Kvinslenda Rubi Grejs Edvards bila je pozitivna na novi korona virus 14. jula, ali je bolest isprovocirala „retko autoimuno stanje“ koje je izazvalo imuni sistem da napadne njen mozak.

Malena je dobila akutni hemoragijski leukoencefalitis (AHLE), zapaljensko oboljenje koje pogađa mozak i kičmenu moždinu. Uprkos ogromnim naporima lekara, preminula je u nedelju.

Nekoliko dana kasnije njeni roditelji, slomljeni zbog nenadoknadivog gubitka, dobili su sina.

Otac preminule devojčice Stiven Edvards podelio je na društvenim mrežama fotografiju svog novorođenog sina Levija Grejsona Edvardsa.

- Njegova starija sestra Rubi pazi na nas - napisao je Stiven na Fejsbuku.

- Levi sa sobom nosi nadu i svetlost, obećanje da nam stižu srećna vremena dok gledamo u budućnost. Pred nama je dug put, ali svakim danom biće nam lakše s njim u naručju i s Rubi u srcima.

Na fotografijama podeljenim na društvenim mrežama vidi se bračni par Edvards sa sinom u privatnoj bolnici „Redland Mater“ u jugoistočnom predgrađu Brizbejna. Na bolničkom krevetu porodilje je plišani zec sa imenom malene Rubi koja je preminula oko drugog rođendana.

Njeni roditelji, slomljeni od bola, morali su da budu spremni za rođenje Levija.

- Rubi se borila dugo i teško, ali nažalost, stanje je bilo previše agresivno i nemilosrdno - napisao je tada devojčicin otac na Fejsbuku.

- Lekari su dali sve od sebe i verujemo da je zbog toga naša devojčica mogla mirno da napusti ovaj svet. Ovo bi trebalo da budu najsrećniji trenuci, jer čekamo još jednog člana porodice da nam se pridruži, ali smo sasvim slomljeni zbog smrti naše ćerke.

Skrhan zbog gubitka deteta, otac preminule devojčice pozvao je sve roditelje da „zagrle svoju decu malo čvršće“.

- Moram samo da se nadam da postoji druga strana, gde ovo nešto znači, gde ima nade, gde ima sreće i mira - rekao je Stiven Edvards.

Malena Rubi bila je četrnaesta osoba mlađa od devet godina koja je preminula posle zaraze novim korona virusom i najmlađa je žrtva kovida-19 u Kvinslendu. Prijatelji njenih roditelja pamte je kao nasmejanu, brižnu i punu ljubavi.

- Dotakla je srca svih koje je srela i nedostajaće svima koji su je poznavali – kaže Sara Votson, porodična prijateljica Edvardsovih.

Ona je organizovala akciju prikupljanja sredstava preko stranice GoFundMe kako bi pomogla porodici Edvards u najtežim životnim trenucima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Radmila

    30. jul 2022. | 17:47

    Tih 14 roditelja treba da se udruze i oforme tim imunologa, geneticara, virusologa, i internista i da detaljno ispitaju anamneze i porodicna stabla, da bi se ustanovilo kako je doslo do smrti u svih 14 slucajeva.

    Podelite komentar