• 0
 ≫ 

Video-igrice mogu da budu štetne po zdravlje srca vašeg deteta: Saznajte da li je u riziku?

 ≫ 

Ratne igre sa više igrača najopasnije su jer su izazvale najviše srčanih udara kod dece

  • 0
video igrice Foto: Pixabay.com

Najnovije istraživanje otkrilo je da video-igrice mogu da izazovu srčani udar kod dece sa nedijagnostikovanim srčanim problemima.

Neka deca su rođena sa nepravilnim srčanim ritmom, poznatim kao aritmijama, za koje čak i ne znaju dok se ne testiraju, prenosi "The Sun".

Većina ljudi sa abnormalnim srčanim ritmom može da vodi normalan život ako se ovo stanje pravilno i na vreme ustanovi. Porast adrenalina zbog uzbuđenja tokom igranja igrica može da bude vrlo opasno za decu koja imaju srčane probleme, upozoravaju stručnjaci iz Australije.

Ratne igre sa više igrača najopasnije su jer su izazvale najviše srčanih udara kod dece.

Naučnici su otkrili da su deca koja u porodici imaju članove sa srčanim problemima izložena većem riziku od fatalnog napada tokom igranja igrica.

Deca, igrice, internet, kompjuter, roditelji, odmor Foto: Tanjug/AP

- Već znamo da neka deca koja imaju srčana oboljenja mogu da budu u riziku kada se bave takmičarskim sportom. Ipak, bili smo iznenađeni kada smo videli da su ta deca imala po život opasne nesvestice tokom igranja video-igrica - kazao je dr Kristijan Tarner iz sidnejske mreže dečijih bolnica.

- Nekada smo mislili da su video-igrice alternativna bezbedna aktivnost. Jako je važno da ovi podaci stignu do kolega širom sveta kako bi mogli da zaštite decu i njihove porodice - zaključio je on.

Koliko su video-igrice rasprostranjene među današnjom decom i koliko obuzimaju decu govori u prilog naša glumica Ljubinka Klarić koja je ispričala na koji način se njen sin odvikao od video-igrica.

S druge strane, postoje video-igre čiji su junaci postali hit među decom, kao što je Hagi Vagi, a čija priča zapravo nimalo nije slatka i nevina, već prilično zastrašujuća, a da je roditelji i ne znaju.

Zato sledeći put kada pomislite da date detetu da igra igricu kako biste se vi malo odmorili, pobedite svoj umor, obucite se i izvedite dete u park.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica