• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Baka je tajno poklonila mobilni šestogodišnjoj unuci: Besan tata otkrio pravu nameru iza ovog postupka

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kada je otkriven razlog darivanja, tata je još više pobesneo

  • 0
baka unuka telefon Foto: Pexels / Kampus Production

To da se bake i deke često mešaju u vaspitanje svojih unuka nije retka pojava. Iako pokušavaju da ulepšaju unicima detinjstvo i pomognu svojoj deci savetima o roditeljstvu, nekada znaju i da preteraju, pa samim tim i da odmognu. Na popularnom forumu Redit, u odeljku za roditeljstvo, jedan tata se požalio na svoju taštu i njenu odluku da svojoj unuci kupi pametni telefon za praznike.

- Dakle, moja tašta je našoj šestogodišnjoj ćerki dala pametni telefon sa SIM karticom i pristupom internetu. Nije razgovarala o tome ni sa kim i dala joj ga kada nismo bili tu na Božić - napisao je ovaj tata.

Tata je dodao neki kontekst celoj priči, objašnjavajući da dozvoljavaju svojoj devojčici da se igra na iPad-u, a da oni to sve nadgledaju.

- Naša ćerka već ima svoj iPad da igra Roblok/Majnkraft igrice i da gleda crtane filmove na Netfliksu. Ovo prati aplikacija pod nazivom "Lighthouse" tako da možemo da pratimo šta ona radi.

Kada su upitali baku zašto je baš ovo poklonila unuci, ona je dala neočekivan odgovor.

- Rekla je da joj je dala telefon jer se moja žena ne javlja na svoj. Oh, drskost ove žene! Samo da znate da je već neko vreme smišljala ovaj poklon, sve da bi mogla da da taj opaki komentar na Božić.

Mnogi su zaključili da baka hoće da izazove dramu i da je u sve to nepromišljeno uključila svoju malu unuku.

- Ja sam ljut. Postoji toliko opasnosti na internetu povezanih sa upotrebom pametnih telefona. Da ne pominjemo uticaj na razvoj mozga. Da li grešim? - besneo je tata u ispovesti.

Drugi su dali predloge kako da objasne situaciju svojoj ćerki.

- Ne, ne grešiš. Samo objasnite svom detetu, kada baka nije prisutna, zašto nije u redu da ona ima telefon i da je ta odluka na roditeljima, a ne na baki - napisala je jedna osoba.

- Takođe je obavestite kada će moći da dobije telefon, ali ako je moguće, čak bih vratio telefon u prodavnicu. To što se roditelji ne javljaju na telefon uopšte nije razlog da se pokušavaju da dopru do njih preko deteta.

- Mogao bih da uključim i roditeljski deo o tajnama. Sve što vam neko daje u tajnosti, a pokušava da sakrije od mame i tate, nije dobar poklon - rekla je druga osoba.

Baka, unuka, dete, telefon Foto: Shutterstock

- Fokusiranje na činjenicu da je to bila tajna, a ne na činjenicu da je u pitanju telefon, moglo bi biti od pomoći. Kao, nije (samo) da ja izričito ne želim da imaš telefon. Pošto ti ga je baka dala u tajnosti, znala je da je to pogrešno. A kada neko pogreši, mi pokušavamo da to ispravimo. Ovog puta ćemo to popraviti vraćanjem telefona. Sledeći put, ako mislite da neko pravi grešku dajući ti tajni poklon, trebalo bi da ga odneseš nekom od roditelja pre nego što ga otvoriš da se igrate - dao je opširan savet jedan Reditor.

Neko drugi misli da tata treba da pusti ćerku da zadrži telefon da bi se očuvao mir.

- Tvoja tašta je vašoj ćerki dala telefon da bi mogla da bude u kontaktu sa njom. Ako oduzmete ovaj telefon svojoj ćerki, vaša ćerka će biti uznemirena. Tvoja tašta će biti uznemirena. Tvoja partnerka će biti uznemirena. Dakle, ovde imate dva izbora. Možete pokvariti svoje lične odnose sa tri važne žene u svom životu, ili možete odvojiti trenutak da podesite telefon tako da bude bezbedan za vaše dete - napisao je još neko u komentarima, a prenosi "Yahoo".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: "Pustite dete da plače, to je važno za razvoj": Jelena za Ona.rs o važnosti roditeljskog autoriteta

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica