• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Komšinica je tražila veliku uslugu za dete, ne znam kako da se izvučem": Mama na mukama, traži savet

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mnogima je jedna od najvećih životnih lekcija da nauče da kažu “ne”

  • 0
Out of control nervoza stres mama deca Foto: Shutterstock

Mlada mama koja povremeno pomaže svojoj zaposlenoj komšinici tako što odvodi njenog sina u školu bila je zaprepašćena kad joj je komšinica zatražila veliku uslugu - da to čini svakodnevno.

Uz to, komšinica je zatražila i da dečak (12) ostaje u komšiluku do pet popodne, jer ona tek tada može da ga “preuzme” i vrati kući.

Dečak, inače, ima mlađeg brata i sestru, pa njegova majka tvrdi kako ne stiže da završi sve obaveze oko mlađe dece. Veruje da bi drugi uvek trebalo da joj pomažu i da se uklope sa njenim obavezama, jer je ona zaposlena, a druge mame nisu.

svađa, žene, ljubomora Foto: Shutterstock

Ali, to mišljenje ne dele svi. Mama kojoj je komšinica “ukazala čast” da vodi računa o njenom najstarijem detetu od ranog jutra do pet sati popodne podelila je svoje iskustvo na popularnom forumu za roditelje, piše "The Sun".

- Povremeno sam vodila sina mojih komšija u školu, onda kad bih izašla da prošetam sa svojim detetom po školskom dvorištu - napisala je žena koja će uskoro roditi još jednu bebu.

- Ali, komšinica je od mene tražila da svakog jutra u određeno vreme vodim tog dečaka u školu, jer oni više ne mogu da mu plaćaju taksi, a nisu sigurni da bi smeli da ga puste u autobus. Rekla mi je da mora da vozi ćerku u drugu školu i da ide po nju, a da bebu ostavi dadilji, pa da bi tek oko pet popodne, kad završi obaveze na poslu, mogla da “preuzme” sina.

Mama dodaje da je pokušala da objasni komšinici da će uskoro opet postati majka i da neće imati vremena da vodi brigu o komšijskom detetu, ali nije naišla na razumevanje.

- Pa šta, ti ćeš ionako ići sa sinom do škole, šta ti fali da povedeš i moje dete? - bila je uporna komšinica.

Šokirana onim što je čula, mama je pitala forumaše šta bi trebalo da uradi, a da se očigledno navalentna i bezobzirna komšinica ne naljuti na nju.

- Dakle, ona želi da obezbedi besplatnu pratnju svom detetu do škole i natrag, kao i brigu do kasnog popodneva? - upitala je jedna žena i dodala:

- Jednostavno bih joj rekla da mogu da pomognem u vanrednim okolnostima, ali da ne mogu da se obavežem da ću to raditi stalno.

- Ta žena je toliko nepristojna - prokomentarisao je drugi.

- Lako bih rešio problem; rekao bih da to ne dolazi u obzir i nikada više joj ne bih učinio nikakvu uslugu.

Šta biste vi uradili da ste na mestu ove mame? Podelite sa nama kroz komentare.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: "Devojka sa krilima" oduševljava iz dana u dan, za nju ne postoji nemoguće: Evo kako presvlači bebu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica