• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Instruktorka plivanja upozorava roditelje pred sezonu kupanja: Ne koristite velike peškire kraj bazena

Vreme čitanja: oko 1 min.

Takođe je upozorila roditelje da deci ne daju prevelike peškire da se osuše, rekavši da oni predstavljaju opasnost koja može prouzrokovati da se deca spotaknu i padnu u bazen

  • 0
deca, leto, bazen

Foto: Shutterstock

Instruktorka plivanja kaže da zaštitnički nastrojeni roditelji prave potencijalno fatalnu grešku tako što povijaju ruke svoje dece u peškire odmah nakon što izađu iz bazena.

Niki Skarnati je dala savet roditeljima u video-snimku koji je podeljen na "TikToku" i to bi mogao da bude spasonosni savet za predstojeću letnju sezonu kupanja.

- Kada izvučete svoje dete iz bazena, naravno, želite da ga potpuno pokrijemo, ovako - rekla je instruktorka na snimku, dok je demonstrirala previjanje peškira preko ramena malog deteta.

- Ali ako bi pali u bazen na ovaj način, kretanje svih udova će biti ograničeno ispod mokrog peškira.

Umesto toga, Skarnati apeluje na roditelje i staratelje da gurnu peškir ispod ruku deteta, rekavši da će to omogućiti detetu više kretanja ako slučajno padne u bazen.

@scarnati.swim Thats right! Make sure your towel is UNDER your littles arms. NOT on top. Follow along for more water safety content 🥰 #selfrescue #selfrescueswimming #selfrescueswim #watersafety #drowningpreventionawareness #drowningprevention #springhillisr ♬ original sound - Nikki Scarnati

- Nakon što ih izvučete iz bazena, prvo bi trebalo da im osušite ruke i stavite peškir ispod ruku. Na ovaj način, ako završe u vodi, i dalje mogu imati pristup svojim udovima za samospasavanje, a toliko su bezbedniji.

Takođe je upozorila roditelje da deci ne daju prevelike peškire da se osuše, rekavši da oni predstavljaju opasnost koja može prouzrokovati da se deca spotaknu i padnu u bazen. Skarnatijev savet je primilo više hiljada gledalaca, od kojih su joj neki zahvalili što je podelila savet o bezbednosti uoči leta.

- Mogu da potvrdim da je ovo istina.

- Kada sam imao dve godine, pao sam u duboki kraj bazena sa peškirom oko ruku i morali su da me spasavaju - glasili su komentari.

Međutim, drugi roditelji su tvrdili da savet nije praktičan, rekavši da njihova deca vole da se toplo umotaju u prevelike peškire.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Festival nauke 2023. od 17. do 19. maja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica