• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zašto su ženama sve privlačniji samohrani očevi? Ljubav i pažnju prema detetu prenose i na vezu

Vreme čitanja: oko 2 min.

U svetu u kojem se žene sve više klone neodlučnih muškaraca, glavna stvar je da samohrani očevi nude stabilnost umesto da "igraju igrice"

  • 0
samohrani otac Foto: Shutterstock

Loren Korbet se zabavljala sa samohranim očevima mnogo pre nego što je to bilo kul - čak se i udala za jednog.

Međutim, ona nije jedina koja gleda "slatke tate koji guraju kolica".

Korbet, poznatija kao "Dadvocate" na mreži, veruje da samohrani očevi imaju  "biološki predispoziciranu zaštitničku energiju koju žene mogu da nanjuše".

- Očevi su tako privlačni mladim, slobodnim ženama, jer, na kraju krajeva, većina žena želi muškarca koji ionako ima sve karakteristike dobrog oca, tako da je videti ga na delu sa detetom kao uvid u njegovu ličnost - rekla je ona za "NYPost".

- U stvari, ovi momci imaju tendenciju da budu ljubazniji i disciplinovaniji, dodala je ona.

U međuvremenu, novo istraživanje otkriva da je 60 odsto žena otvoreno za zabavljanje sa samohranim očevima. Prema "Dating.com", 62 odsto ispitanika priznaje da više voli da izlazi sa samohranim roditeljima jer imaju "jaču posvećenost porodici, prijateljima i voljenim osobama".

- Dok je "samohrani tata" nekada bio tip koji su žene izbegavale, u haotičnom i neizvesnom svetu to se promenilo - rekla je Marija Salivan, stručnjak za veze i potpredsednica sajta "Dating.com".

- Više žena je manje spremno da trpi neodlučnost, neizvesnost i nezrelost. One su sve više zainteresovane za stabilnost, i za povećan nivo zrelosti i odgovornosti koji prirodno dolaze sa mnogim samohranim očevima i roditeljima.

U svetu u kojem se žene sve više klone neodlučnih, glavna stvar, primetila je Salivan, je da samohrani očevi nude stabilnost umesto da "igraju igrice".

Kejsi Mur (31) upoznala je svog muža Rajana (32) pre dve godine. U to vreme on je bio samohrani otac, a Kejsi koja nema decu upravo je ponovo kročila u svet upoznavanja posle dvogodišnje pauze.

@kaseykatherine an unexpected surprise. 🤍 . . . #datinginyour30s #datingsingledads #datingsingleparents #datingasingleparent #datingasingledad #datingsingledad #singledad #singledadsoftiktok #singledadtiktok #singledadsoftiktok #innerchildhealing #innerchildwork #healinginnerchild #healinginnerchildwounds ♬ Somewhere only we know cover - Sofía

Umesto da je od veze sa Rajanom odvrati činjenica da on ima dete, ona je zapravo osećala da je to još više privlači.

- Saznanje o njegovoj ulozi oca, posebno kao primarnog staratelja, izazvalo je moju radoznalost. To me je inspirisalo da uspostavim dublju vezu s njim, jer sam bila zainteresovana da čujem njegovu priču. Ispostavilo se da je on neverovatan otac i partner.

U stvari, pojava Rajana kao brižnog oca izlečilo je njene traume iz detinjstva, priznala je.

- Njegova uloga samohranog oca donela je jedinstvenu dimenziju našoj dinamici, stvarajući vezu i dubinu koju nikada nisam očekivala. Njegova posvećenost da bude odgovoran i brižan roditelj takođe se pretočila u njegovu ulogu partnera, jer on unosi isti nivo pažnje i pažnje u našu vezu - zaključuje ova žena.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Milena je mama prevremeno rođenih bliznakinja: Od prvog dana hrani ih svojim mlekom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica