• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Roditelji pitaju: Sin (4) mojih komšija slabo govori, roditelji ne vide problem. Kako im skrenuti pažnju?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svake nedelje na portalu Ona.rs možete pronaći odgovore stručnjaka na svakodnevna pitanja u vezi sa decom. Pitanja nam šaljite na mejl ona@telegraf.rs

  • 1
Roditelji pitaju Foto: Pexels

Nikada nije jednostavno ukazati roditeljima na određene nedostatke ili neuobičajnosti koje se primete kod njihove dece. Uvek smo u dilemi da li reći ili ne. Ljubav i briga koje osećamo prema osobama o kojima je reč teraju nas da kažemo, a istovremeno, strah da ćemo ih uvrediti nas koči. Tako se nameće i sledeće pitanje:

Sin (4) mojih komšija slabo govori, roditelji ne vide problem. Kako im skrenuti pažnju da detetu treba pomoć??

- Za situaciju kada želimo da iz najbolje namere posavetujemo komšije, na temu koja je uvek osetljiva za nas roditelje, a to su deca, preduslov je prethodno izgrađen prijateljski odnos koji uključuje poverenje i razumevanje, kako bi se uzeo u obzir savet ovakve prirode. Najvažnije je pomoći detetu u cilju dobijanja adekvatne podrške i pomoći, što je najbolje i istaći u razgovoru sa roditeljima, uz izbegavanje ličnih impresija, saveta sa interneta i slično - odgovara Marija Apostolović, edukator iz oblasti mentalnog i fizickog zdravlja, i dodaje:

- Kada se prepozna dobra namera iza saveta koji se tiče naše dece, svi mi, roditelji, savete (gde mogu otići u slučaju da postoji neki problem, kome da se obrate za detaljnu procenu deteta...) uzimamo u razmatranje jer želimo da nam deca odrastaju kao zdrava i srećna deca.

Odgovore na mnoge druge roditeljske nedoumice možete pronaći ovde.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mirjana Kovač: Majčino mleko nije samo hrana, već i emocija

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • ENA

    25. jul 2023. | 10:49

    Moj unuk nije progovorio ni rec do svoje cetvrte godine.Kasnije je poceo natucati neku rec na Srpskom,da bi sa 5 godina roditelji ustanovili da perfektno govori i pise Engleski.Tablet je ucinio svoje .

    Podelite komentar