• 5

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako se Ilon Mask snalazi u ulozi roditelja 11-oro dece: To pokazuje nedavni susret sa turskim predsednikom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedan od najvećih umova današnjice je pre svega ponosni tata. Trudnoće njegovih žena su bile tajne, a imena dece neobična

  • 5
Elon Musk Ilon Mask Foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Porodica Ilona Maska nastavlja da raste. Za dve decenije osnivač kompanije "Tesla", postao je otac 11-oro dece sa tri žene.

Njegovo prvo dete rođeno je 2002. godine, a najmlađe je dočekao ove godine.

Ime Ilona Maska postalo je poznato celom svetu, i dalje se brzo širi i na najveće firme sveta. Međutim, kako je rekao nedavno na sastanku sa predsednikom Turske, Redžepom Tajipom Erdoganom, rastao se od svoje partnerke Grajms, zbog čega on čuva sina. Stoga, odlučio je da sin, po imenu X Æ A-Xii, krene sa njim na poslovni sastanak.

Ilon je sa bivšom suprugom, Džastin Vilson, dobio petoro dece. Nakon prvog susreta kao studenti Ilon i Džastin su se venčali 2000. godine, ali nakon sedam godina braka i petoro dece, par se zvanično razveo 2008. godine.

- Starateljstvo nad decom je ravnomerno podeljeno. Skoro sve moje neradne sate provodim sa svojim dečacima i oni su ljubav mog života - rekao je Mask za "Business Insider".

Dve godine kasnije, preduzetnik se dva puta oženio i razveo sa glumicom Talulom Rajli. Prvi brak je trajao od 2010. do 2012, a drugi od 2013. do 2016. Nikada nisu imali zajedničku decu.

Već 2010. godine, Mask je ušao u ljubavnu vezu sa pevačicom Grajms, sa kojom je dve godine kasnije dobio dete. Iako su se rastali 2021. godine, već 2022. godine su dočekali još jedno dete, koje su dobili surogat trudnoćom. Govorila je u nekoliko navrata da su uvek želeli barem tri ili četiri deteta, ali je na društvenim mrežama malo kasnije objavila da su raskinuli, ponovo.

Međutim, nedeljama pre nego što se njihovo dete rodilo putem surogat trudnoće, Mask je dočekao "tajne" blizance sa Šivon Zilis. Početkom decembra je biografija Ilona Maska otkrila da je sa Grajms dočekao i treće dete, koje su nazvali Tehno Mehanikus.

U jednom od intervjua, Ilon je otkrio da li ima planove za budućnost svoje dece. Na to je ovaj ponosni tata odgovorio da ne planira da "automatski" da svojoj deci deonice svojih kompanija "ako nemaju interesa ili sklonosti ili sposobnosti da upravljaju" njegovom imperijom.

Vivian, 18-godišnja ćerka Ilona, promenila je ime, na šta je Ilan prokomentarisao da smatra kako ne želi da je povezuju sa njim, naročito zbog škole.

Ilon se naročito ponosi svojom decom, a u njegovoj biografiji je istaknuta simpatična rečenica Ilonove majke, Maje, koja mu je jednom rekla:

- Sine, mislim da je Damjan inteligentniji od tebe - rekla je ona o osmogodišnjem unuku.

Mask se strogo zalaže za povećanje nataliteta i smatra da je to jedna od najvažnijih društvenih odgovornosti.

Sada, Ilon se brine o svom sinu X Æ A-Xii, za kojeg je rekao da je za "kreativno ime" zaslužena Grajms, te je i to ispraćeno dodatnim objašnjenjima kako se izgovara ovo ime. Da, skraćenica je "Iks" ili X.

Iako ima mnogo toga na talonu, Ilon obožava da provodi vreme sa svojom decom. Naročito kada se svi zajedno zabavljaju i pričaju dogodovštine, kako je jednom prilikom rekao, piše "People.com".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditeljstvo u fokusu - Kako se nositi sa histerijom kod dece?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Nebojša

    18. septembar 2023. | 17:42

    Ovaj Mask izgleda promenio originalno ime, jer majka Maja, brat Damjan su imena s ovog podneblja i SRPSKA. Damjana imaju samo Srbi

    Podelite komentar

  • Musk

    18. septembar 2023. | 18:59

    Istina je da je inteligentan, istina je da je najbogatiji covek na svetu, istina je i da on diktira covecanstvu novu buducnost sa neurolinkovima i space x-om, da je opsednut robotikom , pa tako ne mogu da se otrgnem osecaju da je u fazonu ovih novih vestackih materica gde se menja dnk, boja ociju, pol itd. A njegova deca sva muska nazvana po robotima, bice tu i zenske dece da bi kao Rotchfildi ili Habzburzi ostalo u krugu porodice i tako se vladalo svetom jednog dana. Bolest ipak!

    Podelite komentar

  • Ih sad

    18. septembar 2023. | 16:27

    Posto svako dete vidja 1 u godini dana,kako se snalazi sta mislite

    Podelite komentar