Kako internet utiče na decu: Sociolog Jelena Radović otkriva važnost digitalne pismenosti

Da li je internet dobar ili loš za decu?

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Ona.rs.
Odgovor na komentar korisnika kos
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • kos

    12. novembar 2023 | 17:34

    sve veca ludost i malo cemu pametnom sluzi

  • MMd

    12. novembar 2023 | 17:00

    Gdja govori o digitalnoj pismenosti - a pitanje za gdju: Koliko puta dnevno Vi sami pocinite neko delo koje potpada pod kategoriju zloupotrebe digitalnih signatura i zloupotrebe prava koriscenja materijala sa autorskim pravima? Dete - informativni apstinent, je neupotrebljivo za dalji napredak, jer kognitivni paketi koje bi to dete trebalo samo da oformi bice prazni i u kasnijoj fazi. Zasto ? Detetov um percipirara da mu neko postavlja isuvise visoke barijere - a rezultat jeste spiskovi, lista potencijalnih neprijatelja, ... Tinejdzer - ostaje prikucan za medijsko dno, razumevajuci samo osnovni paket informacija bitnih da se prezivi u drustvenom fenomenu tzv krda ili boriti se protiv tzv. fenomena copora. Japi mediokriteti - da vide nacin za jeftini vid zabave/zarade, podvaljivanja i nacina sto prigrabiti neki nedozvoljeni vid prevare Formirani roditelji - da frustritivno obasipaju sebe poznavanjem lekarskog/zdravstvenog/alternativnog znanja iz medicine i psihologije, a da sebi ne ponude metod da se oslobode licnih emotivnih nedostataka po efektu- lepse je kritikovati tudje dvoriste, nego li izaci u svoje u pokupiti lisce u svom. Matorci - da izgubljenu mladost nadoknade brojnim zaboravljenim kontaktima ...