• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koja je razlika između prosečnog i mudrog roditelja: Kako upravljati emocijama?

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U 31. epizodi podcasta "Roditeljstvo u fokusu", autorka i voditeljka Tijana Gojković i gošća Vinka Radojković, savetnica za roditeljstvo, razgovaraju o roditeljskoj "žutoj minuti" i kako procesuirati svoje emocije spram deteta

  • 0

Roditelji često svoju decu uče da "duboko udahnu" ili imaju tajm-aut kada su uznemirena, kako bi se strasti stišale i kako bi se o problemu razgovaralo kada oni budu u emotivnom stanju da to razumeju. Ponekad, međutim, roditelji ne prepoznaju sopstvenu potrebu za strategijama samoregulacije emocijama u trenucima kada im dođe ta famozna "žuta minuta".

Roditeljstvo je težak i emocionalno iscrpljujući posao, bez obzira na to koliko radosti u život donose deca. Mnogi roditelji su često lišeni sna i žongliraju sa više obaveza na poslu i kod kuće. Stoga je sasvim razumljivo da emocije povremeno preplavljuju.

Vinka i Tijana u 31. epizodi podcasta "Roditeljstvo u fokusu" raspravljaju o kontroli emocija, okidačima za vikanje na decu, održivim obrascima rešenja ovakvih problema, o čemu to roditelji razmišljaju kada su smireni i kako da to pravilno artikulišu u momentu kada treba razgovarati sa detetom o nekom problemu.

Kompletan razgovor Tijane Gojković i Vinke Radojković pogledajte u videu na početku teksta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditeljstvo u fokusu: Kako pripremiti dete na moguće vršnjačko nasilje?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica