• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zahara Džoli ima biološku majku, beba je usvojena kao "siroče sa sidom": Porodica je odbacila posle silovanja

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zaharina baka je u zvaničnoj dokumentaciji za usvajanje navela da je beba siroče zaražena AIDS-om i da su joj oba roditelja umrla od side. Verovatno zbog sramote i stigme u vezi sa pravim razlogom zbog kojeg je majka uopšte i zatrudnela

  • 0
Anđelina Džoli, Medoks, Zahara, Bred Pit, Angelina Jolie, Maddox Foto: Profimedia/ADM

Svi se sećamo koliko je u medijima odjeknula priča o usvajanju Zahare Džoli, ćerke Anđeline i Breda. U to vreme, ranih 2000-ih Anđelina je bila dobrotvorka, aktivistkinja i borac za ljudska prava i dostojanstven život, koja posećuje afričke zemlje i donosi im pomoć. Sa humanitarne misije u Etiopiji vratila se sa malom Zaharom u naručju, a priča je do te mere romantizovana u medijima, da je to izgledalo kao da je Anđelina, dobri anđeo, spasila siroče doslovno sa ulice.

Istina je pak malo drugačija.

Mala Zahara je i tada, kao i sada, imala svoju biološku majku, da počnemo od toga.

Mentevab Davit Lebiso je biološka majka Zahare Džoli Pit, koja ju je rodila u Etiopiji nakon što je zatrudnela usled silovanja. Mentevab nikada nije dobila drugu decu, bar koliko je poznato do 2017. godine, kada se poslednji put oglasila za medije kako bi zahtevala kontakt sa Zaharom.

Kako je teklo usvajanje?

Zahara Marli Džoli Pit je usvojena iz agencije za usvajanje "Vide Horizons" u Etiopiji kao novorođenče 2005. godine, prvobitno od strane Anđeline Džoli kao samohrane majke. Kasnije, kada su Anđelina i Bred uplovili u vezu, i Bred je priznao devojčicu kao svoju ćerku i dao joj svoje prezime.

Zahara je bila zavedena kao Tena Adam i identifikovana je kao siroče čija je biološka majka umrla od komplikacija od HIV/AIDS-a, što se kasnije dokazalo kao neistina.

Kako se ispostavilo, "Rojters" je pronašao Zaharinu rođenu majku Mentvabe Davit živu i zdravu u Etiopiji još 2007. Davit je izjavila da je njena ćerka, koju je nazvala Jemsrah (lepe/dobre vesti), začeta nakon što je ona seksualno napadnuta.

Mentevabina majka je bila ta koja je svakoga dana nakon rođenja svoje unuke, novorođenče nosika u kancelariju agencije za usvajanje. Oni bi je svakoga dana vraćali, ali zbog bakine upornosti i nakon što su shvatili da beba doslovno nema uslova da preživi, pristali su da je uzmu i potrude se da joj nađu bolji život. "Nijedna žena ne želi da da svoje meso i krv", rekla je baka Almaz Blfne za "Star" magazin, koja je rekla da je njena ćerka pobegla posle porođaja.

Zaharina baka je u zvaničnoj dokumentaciji za usvajanje navela da je beba siroče zaražena AIDS-om i da su joj oba roditelja umrla od side. Verovatno zbog sramote i stigme u vezi sa pravim razlogom zbog kojeg je majka uopšte i zatrudnela.

Želela je da makar čuje Zaharu

- Samo želim da zna da sam živa i da sam ovde i da žudim da mogu da razgovaram sa njom - rekla je Zaharina biološka majka 2017. za "Daily Mail".

- Ne želim svoju ćerku nazad, već samo da budem u kontaktu sa njom i da mogu da je nazovem nekad i razgovaram sa njom.

Siromašna državljanka Etiopije zatrudnela je sa Zaharom nakon što ju je silovao stranac koji je provalio u kuću njene bake, rekla je ona agenciji. Kada više nije mogla da krije da je trudna, porodica je se odrekla. Mentevab je u intervjuu insistirala na tome da je zahvalna Anđelini što je njenoj bebi omogućila veoma lagodan život, ali ona i dalje čezne za nekim kontaktom sa Zaharom.

- Anđelina joj je bila više majka nego što sam ja ikada bila. S njom je od malena, ali to ne znači da mi ne nedostaje. Nedostaje mi stalno. Mislim na nju svaki dan i žudim da joj čujem glas ili vidim lice. Znam kada joj je rođendan, ali sam tužna jer ne mogu da ga proslavim sa njom. Toliko bih želela da proslavim sa njom njen rođendan i druge posebne dane.

Ova 38-godišnjakinja nije imala nikakav kontakt sa Zaharom otkako ju je Džoli odvela u Ameriku kada je imala samo šest meseci 2005. godine. Mentevab nije dobila ni čestitku ili pismo od Džolijeve za tih 12 godina, koje su prethodile tom intervjuu. Nije poznato ni da li se to ikada posle objavljivanja teksta ikada desilo.

Mentevab nije dobila nikakvu finansijsku pomoć da izbegne strašno siromaštvo zbog kojeg preživljava sa manje od 15 funti mesečno. Ona, kako je istakla u intervjuu iz 2017. živi u jednosobnoj kući bez tekuće vode ili toaleta.

- Nikakav novac nikada nije ponuđen i to me ne brine niti razočarava.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Anđelina Džoli posetila Ukrajinu: U gradu Lavovu se igrala s decom u jednoj medicinskoj ustanovi

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica