≫ 

Verovali ili ne? Legende koje se vezuju za neke lokalitete u Srbiji i danas su aktuelne

 ≫ 

Iako postoje zaista brojna mesta u Srbiji uz koja se vezuju i te kako interesantne legende i predanja, ovo su neke od najzanimljivijih

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Ona.rs.
Odgovor na komentar korisnika Biljka
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Biljka

    25. septembar 2022 | 09:27

    U Sumadiji postoji mesto, koje se zove Kokorin I dan danas u tom mestu stojij brdo. Naime, davnih godina, jos u vreme Turaka, postojalo je selo i mnogo hajduka koji su se borili protiv Turaka. Da bi se Turci osvetili, napali su ranom zorom ikada petlovi kukuricu, celo selo i spalili, a decu odveli za sobom. Ostala je samo crkva, koju su opljackali i umesto crkve, nastalo je jedno brdo. Kao dete, volela sam da idem tamo, dlazila sam sa bakom da cuvamo stoku i nalazila puno starih stvari sa kojima sam se igrala. Postijao je put do toga mesta, turska kaldrma, put, koji su Turci gradili koji je postojao do skora. Na zalost, te kaldrme vise nema, taj put je nemarom prekriven asfaltom koji je odlukom mestana zarad svojih interesa, sagradjen.