• 0

Od decembra do aprila ova 3 skijališta u Bugarskoj su među najposećenijima

Bansko i Borovec se izdvajaju kao najinteresantnija i najposećenija skijališta, a odmah za njima i Pamporovo, Dobrinište i Paničište, te Ofeli, Govedarci i druga

  • 0
Ski centar Bugarska, skijanje

Foto: Pixabay

Sa više od 20 ski-centara se može pohvaliti Bugarska, koja poslednjih godina doživljava pravu ekspanziju kao zimska destinacija.

Dužina ski-staza u svima njima je nešto manja od 230 kilometara i sadrže 84 ski-lifta. Sezona u većini bugarskih skijališta traje od decembra do aprila.

Bansko i Borovec se izdvajaju kao najinteresantnija i najposećenija skijališta, a odmah za njima i Pamporovo, Dobrinište i Paničište, te Ofeli, Govedarci i druga.

Borovec

Najviša tačka ski-centra na planini Rila nalazi se na 2.560 metara nadmorske visine. Obeležene staze u dužini od 58 kilometara i ski-staze duge 35 kilometara, uz snežni park za najmlađe skijaše i noćno skijanje, tek su neke od atrakcija jednog od najpoznatijih ski-centara u Bugarskoj.

Prema „Skiresort.info“, cena dnevne karte za odrasle je 75 leva, odnosno oko 38 evra. Za mlade cena karte na dnevnom nivou iznosi 54 leva, što je oko 28 evra i za decu 44 leva (oko 23 evra).

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@giannis_bek1 је поделио/ла објаву

Pamporovo

Smešten u središtu Rodopa, na oko 85 kilometara udaljenosti od Plovdiva, ski-centar Pamporovo važi za najsunčaniji u celoj zemlji. Izuzev ski-staza namenjenih početnicima, kojih je i najviše zbog karakteristika samog terena, u njemu postoje i staze namenjene iskusnijim skijašima.

Ukupno je 29,8 kilometara staza različite težine i 13 ski-liftova.

Odrasli skijaši plaćaju dnevnu kartu oko 37 evra (73 leva), a deca oko 23 evra (44 leva), a mladi oko 30 evra (58 leva), podaci su sa sajta „Skiresort.info“ za ovogodišnju ski-sezonu.

Bansko, skijanje, bugarska

Foto: Pixabay.com

Bansko

Jedno od najpopularnijih skijališta u Bugarskoj, Bansko nudi 75 kilometara staza i mogućnost korišćenja 14 ski-liftova.

Nalazi se u Blagoevgradskoj oblasti, i to na nadmorskoj visini između 990 i 2.530 metara. Osim staza za skijanje različite težine, među kojima je najviše lakih, postoje i staze za snoubord i drugi sadržaji.

Oko 40 evra (79 lira) je cena dnevne karte za odrasle, prema sajtu „Skiresort.info“, dok mladi plaćaju oko 36, a deca oko 22 evra, odnosno 70 i 43 lire.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja