• 0

Šta je sve novo u Japanu po pitanju turističkih putovanja u 2023. godini?

Sada kada je Japan ponovo otvoren zvanično za turističke posete, sve više hotela nastoje da prerastu u koncept "prostranih odmarališta u srcu grada"

  • 0
Japan, Japanka, kimono

Foto: Pixabay/sasint

U poslednje tri godine mnogo se toga promenilo u Zemlji izlazećeg sunca, kako se Japan još naziva.

I to ne samo zbog Olimpijskih igara, kojima je Japan bio domaćin 2020. godine, već i zbog nedavno minule pandemije.

Sada kada je Japan ponovo otvoren zvanično za turističke posete, sve više hotela nastoje da prerastu u koncept "prostranih odmarališta u srcu grada". Mnogi poznati hotelski lanci se trude da se prilagode zahtevima turista, ali i da im ponude nadasve jedinstvena iskustva.

Zato se organizuju obilasci zanimljivih lokaliteta u blizini hotela, gde se turistima pruža prilika da se upoznaju sa drevnom japanskom kulturom. Jedan od tokijskih hotela, recimo nudi obilazak radionice za izradu kimona.

Olimpijada, Olimpijske igre Tokio 2020, zatvaranje olimpijskih igara u Tokiju

Foto: Tanjug/AP

Smeštajni kapaciteti posle Olimpijskih igara

Nema sumnje da je glavni grad najviše dobio organizacijom Olimpijskih igara 2020. godine. Ipak, i drugi japanski gradovi su i te kako osetili benefite organizacije jednog takvog događaja.

Na prvom mestu Kjoto, u kome su nikli mnogi poznati hoteli.

- Sada više nego ikada ranije, postoji velika podrška da se turizam proširi u ruralna područja Japana – objasnio je za „Travelandleisure“ Ron O’Liri, stručnjak za putovanja u Zemlju izlazećeg sunca i dodao: - Projekat „Kura“ severno od Tokija vredan je pažnje kao veliki napor za održivost, sa ciljem da se mladi Japanci vrate na selo i pomognu u renoviranju tradicionalnih imanja za smeštaj i usluge u oblasti međunarodnog turizma.

Tokio, Japan

Foto: Pixabay/xegxef

Posle Tokija i Kjota, aktiviraju se i ostrva

Turisti koji žele da se bolje upoznaju sa ovom zanimljivom zemljom, sve češće biraju destinaciju, van utabanog Tokija. Treće ostrvo po veličini u Japanu, Kjušu je poznato kao mesto na kome je prvi put propagiran budizam u toj zemlji.

Poznato po brojnim izvorima tople vode, ostrvo Jakušima, smešteno je na jednom od vuklanski najaktivnijih područja na zemlji, što je posebno interesantno turistima koji ga posećuju.

Tokio, Japan

Foto: Pixabay/shbs

Više zelenih površina u Tokiju

Sve je više staza pogodnih za pešake u Tokiju. A zbog tendecije boravka na otvorenom, koja je bila posebno aktuelna tokom pandemije, sve je više i zelenih površina.

Zbog manjka zelenih površina i malih stanova, stanovnici Tokija su imali običaj da koriste trgovačke zone kao mesta okupljanja. Od nedavno se grad, međutim, može pohvaliti sa nekoliko lepo uređenih zelenih površina, na kojima se nalaze i kafići i prodavnice i klupe.

Video: Postavili smo Japancu pitanje na engleskom, a on odgovara na srpskom: Došao da bodri Orlove

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja