• 0
 ≫ 

Mondensko alpsko skijalište može da bude interesantno tokom cele godine

 ≫ 

Kicbil je postao popularan kao skijaški centar najpre zato što je domaćin prestižnim trkama „Hahnenkamm“, u kojima učešće uzimaju najbolji svetski skijaši

  • 0
Kicbil, Austrija Foto: Pixabay/flugjoshi

Svetski poznata skijaška destinacija u austrijskoj regiji Tirol, zapravo je interesanta u svako doba godine.

I mada je Kicbil postao, sada već čuveno alpsko skijalište, primarno za turiste boljih finansijskih mogućnosti, zapravo je u pitanju grad bogate istorije, duge više od sedam vekova.

Tome svedoči i Muzej Kicbila, na čijem vrhu se nalazi terasa, poznata po fantastičnom pogledu na grad. Cena ulaznice za muzej je 7,5 evra za odrasle, dok deca i mladi uzrasta do 18 godina ne plaćaju ulaz, navodi „Kitzbuehel“.

Šetnja istorijskim centrom grada, poznatim po zanimljivoj arhitekturi, predstavlja još jednu od obaveznih aktivnosti, bez obzira da li je leto ili zima. U svako doba godine ima svoje čari.

Kicbil, Austrija Foto: Pixabay/5598375

Odlično opremljeno skijalište

Kicbil je postao popularan kao skijaški centar najpre zato što je domaćin prestižnim trkama „Hahnenkamm“, u kojima učešće uzimaju najbolji svetski skijaši.

Budući da je poznat kao jedan od od mondenskih ski centara, može se pohvaliti i odličnom opremljenošću.

Skijašima su na raspolaganju staze različite težine u dužini od 233 kilometra, od kojih je 188 uređeno i obeleženo, kao i 57 ski liftova i žičara. Brojni ugostiteljski objekti u gradu, ono su što ga čini posebno atraktivnim. Ponuda „Apres-ski“ i prilično bogat noćni život, kada se uzme u obzir lokacija, dodatni su razlozi za to da se ovaj alpski centar smatra jednim od najprestižnijih na evropskom tlu.

Noćno skijanje i staze za snoubording i sankanje, ali i skijaško trčanje, još su neke od atrakcija ovog skijališta.

Odmor na Kicbilu

Udaljen nešto više od sat vožnje od Insbruka, Kicbil je lako dostupan. Zato i ne čudi što sve više postaje atraktivna destinacija i u toku leta, a najpre zbog mnoštva biciklističkih i pešačkih staza, koje vode kroz neverovatne predele.

Svež planinski vazduh odličan je za opuštanje. A ima li boljeg načina za to od šetnje u tišini duž oko 35 staza u okolini skijališta?

Video: Zgodne skijašice u bademantilima: Ni kafu nisu popile a već su pojurile da iskoriste sunčan dan

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja