• 0

Čarobnu avanturu karavana džipovima možete iskusiti i vi: Evo kako izgleda "off-road" akcija na delu

Malo je reći da je priroda koja nas je okruživala bila čudesna, kao iz holivudskog filma, a nalazi nam se nadomak Beograda!

  • 0

Ukoliko ste veliki ljubitelj avantura, prirode, svežeg vazduha, dobrog druženja i razgledanje prirodnih lepota naše zemlje, imamo sjajnu preporuku za vas.

Oprobali smo se u jednoj akciji džipovima, razgledanju najlepših predela naše zemlje Srbije i otkrili jedan novi način druženja...

Svake godine, u selu Lipovica, nadomak Despotovca možete doživeti pravu off-road avanturu džipovima.

Zbog čega nas je baš ova tura džipovima oduševila? Zato što je ove predele nemoguće obići i videti sva ta prirodna blaga, kanjone i reke običnim vozilima, potrebno je ići terenskim. Mnogima ovakve avanture često ostaju na listi želja, a nama su na listi najlepših uspomena.

Porodia Milanović, koja se bave seoskim turizmom i eko farmingom, svake godine, dva puta, organizuju fenomenalne i nezaboravne avanture za sve svoje goste, ali i same posetioce ovih krajeva. Pre samog kretanja u razgledanje, gosti se okupljaju u dvorištu farme, gde ih čekaju topla kafa ili čaj, posluženje i doručak, kao pokretač i energija za celodnevnu akciju.

Sledi predstavljanje putnog plana, kao i koja sve mesta možemo očekivati da vidimo i posetimo. Svi se raspoređuju po vozilima, uglavnom je po četvoro, petoro u džipu i polazak gostiju je spreman!

Na ovom aktivnom karavanu obilazak je bio predeo Lazarevog kanjona, kao i sam kanjon.

Ono što ova prirodna blaga izdvaja od drugih u Srbiji jeste to što je Lazarev kanjon je jedini u Evropi i šire koji ima četiri ulazna i jedan izlazni krak. Kanjon je poznat po mnogobrojnim jamama i pećinama koje se "kriju" u njegovom naručju. Dugačak je oko devet kilometara, a visina mu doseže i do impozantnih 500 metara...

Sve to smo imali prilike da vidimo i uživamo u samom pogledu sa vidikovca.

On je takođe poznat po tome što su se u njemu nekada skrivali hajduci od Turaka...

Pored prekrasne prirode koju možete videti, deo organizacije bio je da na samom kanjonu napravimo pauzu za ručak. Tu nas je ugostila druga porodica, koja ima imanje na samom izlasku na kanjon. U samoj senci voćnjaka uživali smo u pečenju, domaćoj pogači i salati. Sve domaće, naravno, jer stanovnici okolnih sela sve sami uzgajaju.

Neko bi rekao "skromniji" ručak, ali mi tvrdimo da ništa slađe nismo pojeli, nakon aktivnog dana.

Uživanje na livadi, na travi uz blage zrake sunca, nakon ovakvog ručka je sve što je jednom čoveku potrebno da se okrepi, a to je ono što smo svi upravo i uradili. 

Pored samog vidikovca i pogleda koji može da uđe u kadrove bilo kog holivudskog filma, bez ikakve skromnosti to tvrdimo, gosti su mogli da se oprobaju i na zip-lajnu i tako uživaju u pogledu na kanjon iz malo drugačije perspektive.

Pred kraj popodneva, kreće se nazad ka farmi, kako bismo stigli da uživamo u zalasku sunca i pogledu na Homoljske planine. Verujte nam kad vam kažemo, da svaki takav zalazak sunca vredi gledati, jer hrani i dušu i telo.

Pored jesenjeg karavana, organizuje se i prolećni, koji ima drugačiji doživljaj, jer je sve u cvatu, pa ukoliko ste ljubitelj toga, preporučujemo.

Do neke sledeće avanture, uživajte u videu na početku teksta. 

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja