• 0

Uživanje je zagarantovano na Kanarskim ostrvima u svako doba godine

Ukoliko želite da „napunite baterije“, ispunite svoju dušu mirom i uživate, a ne znate koju destinaciju da odaberete, razmislite o Kanarskim ostrvima

  • 0
Kanarska ostrva, Španija Foto: Pixabay/hans

Zahvaljujući poziciji koju zauzimaju, na mestu na kome se susreću dve klimatske zone, tropska i suptropska, Kanarska ostrva su idealna za posetu tokom cele godine.

Svako od osam naseljenih ostrva, koja teritorijalno pripadaju Španiji, svet je za sebe. Dok su jedna poznata po plažama prekirvenim finim, belim peskom iz Sahare, druga karakteriše tamniji pesak vulkanskog porekla.

Tenerife, Gran Kanarija, Lanzarote i Fuerteventura su četiri najveća i najposećenija među Kanarskim ostrvima.

Nacionalni parkovi, mesta koja se nalaze na Listi svetske kulturne baštine UNESCO-a, neverovatne plaže i odlična gastronomska ponuda, uz brojne zanimljive aktivnosti, kratak je opis ovih ostrva.

Uživanje u svakom trenutku

Ukoliko želite da „napunite baterije“, ispunite svoju dušu mirom i uživate, a ne znate koju destinaciju da odaberete, razmislite o Kanarskim ostrvima.

Izuzetna raznolikost ono je što karakteriše ova ostrva u Atlantskom okeanu. Osim uživanja na nekoj od preko 500 plaža Kanarskih ostrva, možete posmatrati i delfine kako se veselo igraju u vodama Atlantika, navodi „Hellocanaryislands“.

Sa više od 1.500 kilometara obale, sasvim je očekivano da će svaki posetilac pronaći plažu koja mu najviše odgovara. Netaknute i lepo uređene, ali i plaže namenjene porodicama, do onih izolovanih, sve se to može pronaći na Kanarskim ostrvima.

Kanarska ostrva, Španija Foto: Pixabay/bissartig

Pesak na njima je tek posebna priča. Osim belog, saharskog, može se videti i crni pesak vulkanskog porekla, ali i onaj sa nijansama zlatne i ružičaste boje.

Budući da je klima blaga i da arhipelag Kanarskih ostrva može da se pohvali sa više od 3.000 sunčanih sati u toku godine, jasno je zbog čega ne treba brinuti oko perioda posete. Kad god otputujete, sigurno ćete uživati.

Izuzev skijanja na vodi i jedrenja, turistima se nude i mnoge druge aktivnosti. Zbog bogatstva morskog sveta, Kanarska ostrva važe za jednu od omiljenih destinacija ljubitelja ronjenja.

Kanarska ostrva, Španija Foto: Pixabay/adamkontor

Kulturna i istorijska bogatstva

Koje god od Kanarskih ostrva posećivali, ne propustite da se upoznate sa njegovom bogatom istorijom.

Osim mesta koja su okarakterisana kao Svetska kulturna baština, postoji i još nešto što ovu destinaciju izdvaja u odnosu na druge. Jezik zviždanja na ostrvu Gomera, deo je nematerijalnog nasleđa i odnosi se na „jedinstveni oblik zvižduka koji prelazi planine na ovom ostrvu“, ističe „Hellocanaryislands“.

Kulturni park El Hulan, Muzej svile, toranj Tore del Konde i arheološko nalazište Belmaco, na La Palmi, samo su neka od lokaliteta koje ljubitelji istorije i kulture ne bi trebalo da propuste tokom posete Kanarskim ostrvima.

Za romantične duše, važan je podatak da je najčistije nebo u Evropi zvanično baš na ovim ostrvima. Sa svih ostrva se može posmatrati nebo i uživati u neverovatnom sjaju zvezda. Dve važne međuanrodne opservatorije nalaze se na ostrvima Tenerife i La Palma, pa poseta njima pruža još lepši pogled na zvezdano nebo Kanarskih ostrva.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja