• 0

Vreme čitanja: oko 5 min.

Savršena romantična destinacija: Proslavite venčanje, medeni mesec i svoju ljubav u Dubaiju

Vreme čitanja: oko 5 min.

Obeležite mesec ljubavi u Dubaiju

  • 0
Dubai, medeni mesec i venčanja Foto: Promo/ Dubai Economy and Tourism

Ako razmišljate o tome da iznenadite svoju bolju polovinu romantičnim putovanjem u inostranstvo, verujte nam na reč - Dubai neka vam bude jedna od prvih opcija. Ne samo da je ovaj grad idealna turistička destinacija koja nudi more sadržaja za porodicu i gastronome, već je savršen i za romantični provod.

Obilje odmarališta, peščanih plaža, restorana i atrakcija koje nudi Dubai dovelo je i do procvata trenda venčanja upravo u ovom gradu. Sve češće parovi baš tu planiraju da stanu na ludi kamen u društvu prijatelja i porodice, jer je raznolikost izbora i romantičnih lokacija zaista pregršt.

Sa spektakularnim pejzažom, dekadentnim restoranima i paketima za proslave venčanja koji su dostupni na brojnim lokacijama širom grada, Dubai je idealna destinacija za zaljubljene, mladence, kao i one koji žele da obeleže posebne godišnjice. Široka lepeza sadržaja romantičnih sadržaja prosto ne može a da ne ostvari svaku želju koju možete da zamislite.

Uostalom, prema istraživanju objavljenom 2022. godine, koje je uradila kompanija "Isključivo venčanja" (eng. Strictly Weddings), Dubai je globalna destinacija broj jedan za venčanja na suncu, bilo da se radi o intimnoj razmeni zaveta na plaži, osamljenoj pustinjskoj proslavi ili afirmaciji ljubavi u raskošnom letovalištu.

Mada je lokacija za provod pregršt, izdvajamo samo neke koje bi mogle da vam budu najinteresantnije.

Dubai, medeni mesec i venčanja Foto: Promo/ Dubai Economy and Tourism

Venčanja sa pogledom na Dubai

Jedna od najlepših lokacija koja se nudi u ovom dominantnom centru Emirata je hotel "Armani". Smešten u okviru kultne najviše građevine na svetu - Burdž Kalife, ovaj luksuzni hotel udaljen je svega par koraka od Dubai opere i čuvene Dubai fontane. Oni koji želele da naprave zabavu na otvorenom u podnožju čuvene Burdž Kalife, iznenadiće se  lepotom terase u "Armani" paviljonu, koja se nalazi na sredini hotelskih bašta. Paviljon prima do 1000 gostiju koji mogu da da uživaju u spektakularnom pogledu na legendarnu fontanu.

Možete da podignite svoju romantiku i na nove visine u JV Mariot Markus (eng. JW Marriott Marquis), zvanično najvišem hotelu na svetu sa pet zvezdica. Ako već niste čuli za njega, to je hotel koji se sastoji od dve ogromne kule spojene u centralnom delu, koji je lociran odmah pored vodenog kanala u Dubaiju. Ovaj hotel se hvali unutrašnjim i otvorenim prostorima za organizaciju događaja koji se prostiru na površini od oko 8.000 kvadratnih metara, što je više nego dovoljno da primi čak i najveću svadbu koju možete da zamislite.

A, ako tražite proveren kvalitet usluge koja dolikuje kraljevskoj porodici, Palace hotel, u centru grada, idealan je izbor.

 Sa zadivljujućim pogledom na Burdž Kalifu i direktnim pristupom do privatnog vidikovca na vodi, kao i muzikom i svetlosnim spektaklom koji stvara fontana Dubaija, ovaj hotel mladencima stvara idealan ambijent za magično veče.

Dubai, medeni mesec i venčanja Foto: Promo/ Dubai Economy and Tourism

Uživajte u arhitektonskom čudu Burdž al Arab-a

Vrhunski dragulj Dubaija, sa panoramama netaknutih voda Arapskog zaliva, Burdž Al Arab je nezaboravna turistička destinacija. Ako ste raspoloženi za romansu, možete da prošetate kroz cvetne aranžmane u Marina Garden-u, ili sa vidikovca da uživate u pogledu na horizont Dubaija, a ako ste spremni za "ludi kamen", možete da razmenite prstenje na privatnoj plaži hotela ili, ako ste avanturistički nastrojeni - na heliodromu koji je 64 metra iznad vode.

Arhitektonsko čudo, inače je jedna od najslikanijih ikona u gradu jer njegov jedinstveni oblika podseća na jedro "daua" - tradicionalno arapsko plovilo na vodi. Inače i sam luksuzni hotel sa svim apartmanima ima prepoznatljive restorane, od kojih svaki nudi vrhunsko iskustvo u restoranima.

Bilo bi impresivno da obradujete svoju dragu ili dragog putovanjem u nedavno otvoreni savremeni salon Gilt, i da se slikate ispred mermerne pozadine od belog zlata. U blizini je i Al Ivan, tipičan arapski restoran hotela, u kojem služe tradicionalne bliskoistočne delicije.

Avantura u vazduhu, pustinji i na vodi 

Ako ste avanturistički nastrojeni, parovi u Dubaiju imaju mnogo opcija za podsticanje romantike i podizanje adrenalina.

Sky Views Dubai je novootvorena atrakciji koja razgledanje grada podiže na novi nivo. Ako ste dovoljno hrabri, na 52. i 53. spratu kultnog hotela Address Sky View sa dva tornja, čeka vas prava avantura. Pored uzbudljive vožnje panoramskim staklenim liftom do opservatorije koja se nalazi na više od 220 metara iznad zemlje, usudite se da prošetate po takozvanom "Edge Walk" (hod po ivici) na "Sky Glass" (nebeskom staklu) i uživate u spektakularnom pogledu na grad. Ako nas pitate, savršeno mesto za prosidbu.

Ako ste, pak, samo raspoloženi za zajedničko druženje, pozovite vašu polovinu da se zajedno suočite sa "Sky Slide", uzbudljivoj vožnji na više od 219,5 metara iznad zemlje.

Za nešto mirnije duhom, u Dubaiju vam je na raspolaganju i romantičan let balonom iznad očaravajuće arapske pustinje. Nakon vožnje balonom na vruć vazduh i izlaska sunca koji oduzima dah, možete da se provozate peščanim dinama ili da uživate u autentičnom pustinjskom pikniku dok posmatrate karavane u daljini. Za parove je privlačan i Heli Dubai, veliki vazdušni obilazak grada.

A tu je i vožnja brodom. Ne samo da možete da se opustite tokom krstarenja na luksuznoj jahta od 26 metara dužine i doživite jedinstvenu perspektivu glavnih gradskih atrakcija kroz Dubai kanal, pored mangrova i veličanstvenog Burdž Kalife, već na njoj možete da organizujete i proslave i venčanja. Simbolično nazvan "The Boat by Adress" (brod na adresi), ova jahta nudi tri spavaće sobe i trpezariju, zajedno sa organizacijom događaja i jelovnikom po vašoj meri.

Zapravo, svaka luksuzna jahta i iskustvo plovidbe će garantovano iznenaditi i oduševiti vašu voljenu osobu.

Romantika uz zabavu i kulturu

Ako ste avanturistički nastrojeni ali volite da igrate na sigurno, Dubai ima još jedan dragulj za vas. Restoran "Osiano" od poda do plafona nudi pogled na jedan od najvećih akvarijuma na svetu. Uz to je nedavno, tokom 2022. godine, nagrađen jednom Mišlen zvezdicom.

I pored morskog života i odlične hrane, ono što najviše privlači mlade parove je što je savršena lokacija za "postavljanje pitanja".  Momci u ovom restoranu često koriste usluge ronilaca hotela "Atlantis Palm", kojem ovaj restoran pripada, čiji je najčešći zadatak da prikažu kroz staklo iz akvarijuma plakat sa porukom, naravno po vašem izboru.

A s obzirom na to da je Dubai svetska turistička destinacija broj jedan, ujedno je i svetionik kulture, zabave i umetnosti. Stoga je jedna od obaveznih destinacija koje treba posetiti u Dubaiju - njegova opera inspirisana tradicionalnim arapskim barkom, dauom, sa lebdećim kristalnim "bisernim" lusterima i elegantnim drvenim prostorima.

Uz to je i savršena živopisna lokacija za spontanu romantiku i organizaciju venčanja. Kako je opera smeštena u samom centru, na raspolaganju je parovima koji mogu da rezervišu studio za intimnu ceremoniju uz serenadu, izvođenje  pijaniste i violončelista, pre nego što razmene svoje zavete i započnu svoj bračni život pred porodicom i prijateljima koji sede u publici.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja