• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Znate li u kojih su se 5 evropskih gradova turisti najčešće fotografisali?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Služeći se alatkom dostupnom na sajtu “Sightsmap.com”, koja funkcioniše po principu mapiranja "Panoramio" fotografija, kreirana je lista najfotografisanijih gradova na tlu Evrope

  • 0
Koloseum, fontana di Trevi, španske stepenice i Panteon Foto: Filip Plavčić, Tanjug/AP

Veliki broj turista iz celog sveta sa opravdanim razlogom posećuju Evropu. Iako drugi najmanji kontinent na svetu, Stari kontinent obiluje fascinantnim kulturno-istorijskim atrakcijama.

Bogato nasleđe, neverovatna priroda i brojne zanimljive destinacije smatraju se osnovnim obeležjima evropskih destinacija.

Služeći se alatkom dostupnom na sajtu “Sightsmap.com”, koja funkcioniše po principu mapiranja "Panoramio" fotografija, kreirana je lista najfotografisanijih gradova na tlu Evrope, među kojima “Touropia” izdvaja njih 25. Izuzev pomenutih, na listi se, pored ostalih nalaze i Dablin, Valensija, Fira na Santoriniju i Porto, ali i Atina, Berlin i Amsterdam, kao i Beč, Lisabon i Minhen, te Prag, Madrid, Budimpešta, Monako i drugi evropski gradovi.

Predstavljamo listu top pet gradova.

5. Venecija

Na visokom petom mestu ove liste našla se i Venecija, takođe i jedna od najromantičnijih destinacija.

Sa kanalima umesto ulica i živopisnom arhitekturom, sasvim je jasno zbog čega i jeste jedan od najčešće fotografisanih gradova na tlu Starog kontinenta.

4. Istanbul

Najveći turski grad leži na dva kontinenta i to je jedna od njegovih specifičnosti. Istanbul se neretko karakteriše i kao Grad nad gradovima.

Nekadašnja prestonica Vizantijskog i Otomanskog carstva poznata je po izuzetno bogatom kulturno-istorijskom nasleđu.

3. Pariz

Ne samo da je francuska prestonica jedan od najposećenih evropskih gradova, nego je i jedna od najpopularnijih destinacija na svetskom nivou.

Pariz, Francuska, Ajfelova kula Foto: Pixabay

Grad svetlosti ili Grad ljubavi, Pariz je poznat i po romantičnpm ambijentu, ali i po brojnim muzejima i atrakcijama, među kojima se posebno izdvaja velelepna Ajfelova kula.

2. Barselona

Sve što turisti očekuju prilikom posete nekom gradu, Barselona ima da ponudi.

la sagrada familia Foto: Pavol Svantner/Unsplash

Španski grad poznat po jedinstvenoj arhitekturi, oličenoj najpre u velelepnoj crkvi Sagrada Familia, ali i u čudima arhitekture koje potpisuje čuveni Gaudi, Barselona je sa pravom u samom vrhu liste najčešće fotografisanih gradova Evrope.

1. Rim

Da li svi putevi vode u Rim ili ne, tek italijanska prestonica našla se na prvom mestu ove zanimljive liste.

Koloseum, Colosseo Foto: Marko Jovanović

Grad je poznat ne samo po antičkom nasleđu, nego i po mnogim modernim građevinama, ali i po najmanjoj državi na svetu, koja se na njegovoj teritoriji nalazi.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja