• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatni predeli i bogato nasleđe krije zemlja poznata po odličnim letovalištima: Egzotični Tunis

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ne samo da je istorijski Tunis bio poznat kao prava žitnica, u vreme postojanja Rimskog carstva, već je na tlu ove države nastala i civilizacija drevne Kartagine

  • 0
Tunis, Sahara, pustinja Foto: Pixabay/veronica111886

Zemlja poznata po fenomenalnim letovalištima, ima još mnogo toga da ponudi turistima. Tunis je država bogate istorije, na čijem tlu je nastala i drevna civilizacija.

Iako pustinja Sahara zauzima oko 40 procenata teritorije ove severnoafričke države, koja se graniči sa Alžirom i Libijom, kako navodi "Wikipedia", preostali deo teritorije je izuzetno plodan.

Tunis, Sahara, pustinja Foto: Pixabay/hbieser

Ne samo da je istorijski Tunis bio poznat kao prava žitnica, u vreme postojanja Rimskog carstva, već je na tlu ove države nastala i civilizacija drevne Kartagine.

Neverovatne oaze

Brojni kanjoni, ali i oaze, kao i predeli poznati po određenim, u mnogo čemu jedinstvenim karakteristikama, mogu se videti u Tunisu.

Tunis, Sahara, pustinja Foto: Pixabay/pixi0815

U davna vremena, kada su mnogi drevni narodi pokušavali da savladaju Saharu, posećivali su upravo grad oazu Tozeur. Zanimljivo je da se radi o području, koje važi za prilično gostoljubivo, a u njemu se mogu videti ne samo kamile i fatamorgane, nego i zdanja jedinstvene arhitekture, navodi "Tourismtunisia".

Tunis, Sahara, pustinja Foto: Pixabay/

U blizini se nalazi i međunarodni aerodrom, a do ovog grada oaze se može stići i na drugačije načine. Železnica, taksi ili kamile su na raspolaganju brojnim turistima koji posećuju Tozeur. Uz to, važi za jednu od najboljih lokacija u Tunisu, kada je u pitanju kako kampovanje, tako i planinarenje.

Tunis, Sahara, pustinja Foto: Pixabay/olgaozik

Najveća planinska oaza u ovoj severnoafričkoj zemlji je zapravo napušteni grad Tamerza. U blizini je i uzvišenje, odakle se oaza snabdeva vodom, a grad je napušten od 1969. godine, kada su to područje pogodile izuzetno jake poplave. Tamerza je oko šest kilometara udaljena od alžirske granice.

Kanjon koji oduzima dah

Iako je turisti baš i ne posećuju često, budući da u planinskoj oazi Mides uglavnom ne funkcionišu savremena komunikaciona sredstva, važi za predeo neverovatne lepote. Tim pre što se u blizini ove oaze nalazi i kanjon, koji oduzima dah.

Tunis, Sahara, pustinja Foto: Pixabay/jorisamonen

Udaljena je par kilometara od ranije pomenute oaze Tamerza i jedino prevozno sredstvo do ovog predela gotovo netaknute prirode je magarac. Treba istaći da na tom pdoručju ne postoje nikakvi sadržaji, do onih u Tamerzi.

Sidi Buel je jedan od možda najimpresivnijih kanjona u zemlji. Smatra se odličnim izborom posebno turista, koji su ljubitelji planianrenja.

Video: Tri egzotične destinacije koje su idealne za letovanje

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja