• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Upoznajte Srbiju tokom praznika: 5 predloga za vaskršnja putovanja u našoj zemlji

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Znamo da će biti onih, koji će reći Vaskrs se slavi kod kuće. Ipak, to je istina samo donekle, jer ako je sudeći po običajima, za Vaskrs su česte posete prijateljima i rođacima, te samim tim nema ništa lošeg ni u putovanjima u toku praznika

  • 0
Tara Uvac Stara Planina Foto: RINA/Ranko Milanović, Tanjug/Rade Prelić, Ivan Strahinić

Zaista su brojne destinacije širom Srbije koje vredi posetiti i bolje upoznati, posebno s proleća, kada se priroda budi i pokazuje svoje skrivene lepote.

Putovanja za Vaskrs u Srbiji baš zato i jesu naročito atraktivna. To je savršena prilika da najradosniji hrišćanski praznik provedete u krugu svojih voljenih, na lepom mestu. Šta čovek može više poželeti?

Znamo da će biti onih, koji će reći da se Vaskrs slavi kod kuće. Ipak, to je istina samo donekle, jer ako je sudeći po običajima, za Vaskrs su česte posete prijateljima i rođacima, te samim tim nema ništa lošeg ni u putovanjima u toku praznika.

Uskršnja jaja Foto: Pixabay

Bilo da je u pitanju jednodnevni izlet do nekih bližih, zanimljivih destinacija ili višednevni odmor, nema sumnje da Srbija ima šta da ponudi.

1. Vrnjačka banja

Poseta jednom od najstarijih banjskih lečilišta naše zemlje u proleće posebno je zanimljiva. U to vreme se zelene parkovi Vrnjačke banje, pa je neizostavna i šetnja pored Vrnjačke reke i prelazak preko čuvenih mostova. Ne zaboravite, naravno, da zastanete i na Mostu ljubavi, koji je jedan od simbola ove banjske lepotice u našoj zemlji.

Blizina planine Goč čini Vrnjačku banju još atraktivnijom destinacijom. A kada se tome doda i podatak o brojnim sakralnim objektima na teritoriji Banje, nema sumnje da će i najzahtevniji posetioci upravo ovde pronaći ono što traže.

2. Zlatibor

Kad god posetite Zlatibor, nećete pogrešiti. Zahvaljujući odličnoj uređenosti, ova srpska planina nudi brojne sadržaje turistima.

Ne propustite vožnju Gold gondolom ili posetu Stopića pećini, ali i šetnju pored Zlatiborskog jezera, te do vrha Čigota.

3. Fruškogorski manastiri

Samim tim što je još od poslednjih decenija prošloga veka prostor na kome se nalaze manastiri na Fruškoj Gori okarakterisan kao kulturno dobro od izuzetnog značaja, kako navodi "Vikipedia", sasvim je jasno da će ljubitelji istorije uživati na ovom putešestviju.

Bez obzira da li posećujete manastire Šišatovac, Jazak ili Privinu Glavu, te Novo i Staro Hopovo ili Krušedol, sigurno ćete otkriti nešto novo. Ne može se osporiti činjenica da je poseta fruškogorskim manastirima posebna baš u vreme vaskršnjih praznika.

4. Tara

U blizini već pomenutog Zlatibora, nalazi se područje jednog od nacionalnih parkova Srbije.

Tara, planina, Vidikovac Foto: RINA

Planina Tara je svakako atraktivna za posetu u bilo koje doba godine, a nadaleko je poznata po fenomenalnim vidikovcima.

5. Palićko jezero i Subotica

Uz izlet do Subotice, grada koji je u blizini mađarske granice, ne treba propustiti ni posetu Palićkom jezeru.

Palićko jezero Foto: Dragan Vildović

Iako se ne može osporiti da je šetnja ili vožnja bicklom oko ovog jezera interesantna u proleće, ukoliko na vaskršnje putovanje idete sa mališanima, svakako ne bi trebalo da propustite ni posetu Zoološkom vrtu na Paliću. Izuzev obilja stanovnika ovog parka, mnoge posetioce oduševljavaju i bogate cvetne leje, koje su uočljive gotovo na svakom koraku.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovo su najbolja vikend naselja u Srbiji: Odmor za praznike u njima od 10 do 300 evra

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja