• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ostrvo Francuske Polinezije važi za jednu od najromantičnijih destinacija na svetu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Omanje ostrvo, čija površina nije ni 30 kvadratnih kilometara, privlači mnoge turiste iz celog sveta

  • 0
Bora Bora Foto: Pixabay/juliussilver

U središtu Tihog okeana, na području Francuske Polinezije, nalazi se jedna od, po mišljenju mnogih, najlepših destinacija u tom delu svetu.

Plaže prekrivene peskom bele boje, tropska vegetacija i glamurozni vrhovi, ali i tirkizno plavo more, vulkanski vrhovi i lagune čine ovo ostrvo toliko atraktivnim.

Glavni način transporta uključuje korišćenje čamaca, mada su turistima na raspolaganju i drugačiji načini prevoza.

Bora Bora Foto: Pixabay/xiserge

Na glavnom ostrvu i drugim manjim, koja ga okružuju, živi oko 9.000 stalnih stanovnika. Više od polovine njih žive u Vaitapeu, glavnom gradu ostrva, navodi „Boraboraislandguide“.

Fascinantni vulkanski vrh

Omanje ostrvo, čija površina nije ni 30 kvadratnih kilometara, privlači mnoge turiste iz celog sveta. Bora Bora je ostrvo smešteno u laguni i okruženo brojnim manjim ostrvima koralnog porekla. Vulkanski vrh planine Otemanu vidljiv je iz svih delova ostrva i celom području daje dozu mističnog.

Bora Bora Foto: Pixabay/wikiimages

Na Bora Bori postoje dve sezone, letnja ili vlažna, te zimska ili sušna.

Luksuzni rizorti još jedan su od razloga zbog koga mnogi turisti iz celog sveta biraju baš ovo ostrvo. Bungalovi smešteni na zadivljujućim plažama nude pogled na nestvarno plavetnilo mora, po kome je ostrvo Bora Bora takođe poznato. Zato i ne čudi što je ovo i jedna od najromantičnijih destinacija na svetu, pa parovi neretko biraju upravo tu lokaciju za venčanja.

Aktivnosti na Bora Bori

Iako mnogi turisti najpre uživaju u fenomenalnim plažama i odličnom smeštaju, na Bora Bori su dostupne i mnoge zanimljive aktivnosti.

Obilazak lagune nudi turistima mogućnost da iz različitih uglova vide svu lepotu planine Otemanu. I upravo zato i jeste jedna od omiljenih aktivnosti posetilaca, navodi „Boraboraislandguide“. Mnogi rizorti nude gostima i obilazak omanjih ostrva, koja okružuju Bora Boru, a koja su mahom u privatnom vlasništvu.

Sasvim očekivano, ljubiteljima ronjenja se ovde nudi mogućnost da otkriju fascinantni živi svet u vodama koje okružuju ostrva. Za one malo hrabrije, u ponudi je i mogućnost organizovanih izleta, koji uključuju i plivanje sa ajkulama.

I naravno, uživanje na plaži! A jedna od najboljih na kojoj to posetioci ostrva mogu učiniti je plaža Matira, koja se neretko nalazi na listi najlepših plaža na celom svetu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na ovakvom mestu zaboraviš na sve: Sedneš, ćutiš i uživaš, dok pogled pred tobom "puca"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja