• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Turski Sen Trope: Letovalište na obali Egejskog mora ima više od 300 sunčanih dana godišnje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uz odlične plaže i hotele različite kategorizacije, bogate brojnim sadržajima, Bodrum je poznat i po prirodnim lepotama i značajnom istorijskom nasleđu. Zbog svega toga i ne čudi što je magazin „NYTimes“ ovo letovalište okarakterisao kao Sen Trope Turske

  • 0
Bodrum, Turska Foto: Pixabay/dmitskol

U južnom delu istoimenog poluostrva, na udaljenosti od oko 270 kilometara od Izmira, nalazi se mala luka Bodrum, koja je i jedno od najpopularnijih turskih letovališta na obalama Egejskog mora.

Ovaj šarmantni, mediteranski grad u kome živi oko 30.000 stalnih stanovnika nalazi se preko puta grčkog ostrva Kos.

Uz odlične plaže i hotele različite kategorizacije, bogate brojnim sadržajima, Bodrum je poznat i po prirodnim lepotama i značajnom istorijskom nasleđu. Zbog svega toga i ne čudi što je magazin „NYTimes“ ovo letovalište okarakterisao kao Sen Trope Turske.

Šest sunčanih meseci

Zbog povoljnih klimatskih karakteristika, Bodrum je jedna od idealnih letnjih destinacija. Jun, jul i avgust su najtopliji meseci u letovalištu, koje se može pohvaliti sa čak više od tri stotine sunčanih dana u toku godine.

Zapravo, sezona u Bodrumu traje od maja do oktobra, kada se dnevno beleži više od 12 sunčanih sati. U tom periodu kiše gotovo da nema, a najviša dnevna temperatura neretko prelazi i 35 stepeni Celzijusa, navodi „Bodrum.org“.

5 najboljih plaža u Bodrumu

Jedna od najpoznatijih plaža u Bodrumu je i Bardakci, koja je omiljena među ljubiteljima prirode i opuštanja.

Gumbet je možda i najomiljenija među lokalnim stanovništvom, ističe „Safaraq“. Ova odlično organizovana plaža je od centra letovališta udaljena oko tri kilometra. Izuzev ugostiteljskih objekata, na njoj se nalaze i toaleti i tuševi, a posetiocima se nudi i mogućnost uživanja u različitim sportskim aktivnostima.

Bodrum, Turska Foto: Pixabay/joepwijsbek

Još jedna od organizovanih plaža, koja nudi brojne sadržaje posetiocima je i Yashi.

U samom centru letovališta je i plaža Fink, koja je i nosilac Plave zastavice. Čista voda i koralni grebeni, po kojima je poznata, ali i odlična ponuda ugostiteljskih objekata i sportskih aktivnosti, sasvim su dovoljni razlozi da i ova plaža bude uvrštena među najbolje u Bodrumu.

Na oko 15 kilometara udaljenosti od centra ovog turskog letovališta nalazi se plaža Camel. Iako je i ona odlično organizovana, jer nudi brojne sadržaje i aktivnosti, posetiocima se takođe nudi mogućnost da uživaju u bogatoj šumi koja je okružuje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Grčko ostrvo Tinos kao savršena destinacija za letovanje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja