• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rodni grad Pabla Pikasa poznata je turistička destinacija u Andaluziji

Vreme čitanja: oko 2 min.

U samom centru nalazi se i muzej koji je posvećen Pikasu, a jedini Pompidu centar van teritorije Francuske od nedavno se nalazi upravo u Malagi

  • 0
Malaga, Španija Foto: Pixabay/pexels

Andaluzijski grad na čijoj obali postoji više od deset plaža, poznat je po obilju istorijski značajnih atrakcija. Malaga je i rodni grad Pabla Pikasa.

Jedna od najvećih tvrđava iz perioda arapske vladavine, Alkazaba, važi za popularnu atrakciju Malage. Ništa manje značajnu od zamka Gibralfaro, poznatog i po fenomenalnom vidikovcu, sa koga se pruža nestvarno lep pogled na grad i njegovu okolinu.

Takozvana Jednoruka katedrala, sasvim sigurno je možda i najpoznatiji simbol ovog andaluzijskog grada. Naziv duguje činjenici da njena južna kula nije dovršena.

U samom centru nalazi se i muzej koji je posvećen Pikasu, a jedini Pompidu centar van teritorije Francuske od nedavno se nalazi upravo u Malagi. Izuzev vrlo interesantne stalne postavke, u njemu se može videti i Zbirka ruskog muzeja Sankt Peterburga, ističe „Spain.info“.

Jedinstveni grad

Šetnja do svetionika La Farole, po kome je Malaga prepoznatljiva, predstavlja neizostavni deo posete ovom španskom gradu. Posebno u predvečerje, budući da je posmatranje zalaska sunca sa šetališta kod svetionika u najmanju ruku facinantno.

U neposrednoj blizini je i šetalište Muelle 1. Izuzev restorana, u kojima se mahom nude gastronomski specijaliteti lokalne kuhinje, tu postoji i veliki broj prodavnica.

Plaže Malage

Sama činjenica da ovaj andaluzijski grad može da se pohvali obalom dugom oko 14 kilometara, sasvim jasno ukazuje na to da plaža u Malagi ima za svačiji ukus.

Malaga, Španija Foto: Pixabay/biurografikamultimedi

Plaža San Andres smatra se jednom od najdinamičnijih. Karakteriše je ne samo prostor za mališane, nego i obilje sadržaja.

Najpoznatija među plažama Malage je La Misericordia, koja je poznata kako po pesku tamnih nijansi, tako isto i po „Meliljerovom talasu“. Ova neobična pojava karakteristična je za podne svakoga dana, kada se zahvaljujući njoj na kratko pojavljuje i omanje ostrvo, koje je posebno atraktivno mališanima, ističe „Visit.malaga“.

Nudistička plaža Gvadalmar nalazi se nedaleko od centra grada.

Za ljubitelje sportskih aktivnosti je dobra opcija poseta plaži La Caleta, budući da se na njoj nalaze i brojne sprave za vežbanje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja