• 6

Vreme čitanja: oko 2 min.

Top 5 destinacija koje Srbi biraju za letovanje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Koju destinaciju vi najradije birate za letovanje, pišite nam u komentarima

  • 6
porodica letovanje Foto: Shutterstock

Da li postoje destinacije koje najradije biraju turisti iz Srbije kada je letovanje u pitanju? Naravno da postoje, jer je dobro poznato da mnogi ne vole baš mnogo da menjaju po tom pitanju.

Jednostavno, navikli su da idu u to i to mesto u Grčkoj, Crnoj Gori ili u nekoj drugoj zemlji i nemaju želju da otkrivaju nove destinacije za letovanje.

Naravno da ima i onih srpskih turista koji svake godine letuju na nekoj drugoj destinaciji, u nekoj drugoj zemlji, ali je njih ipak manje.

Grčka, putovanje, letovanje, plaža Kakva su vaša iskustva s letovanja? / Foto: Shutterstock

Tradicionalno, letovališta na poluostrvu Halkidiki u Grčkoj čest su izbor naših turista. Odmah zatim slede ona najpopularnija letovališta u Crnoj Gori, pa na red dolaze i Turska i Egipat, ali i pojedina grčka ostrva i to najpre Tasos, Zakintos, Lefkada i Krf.

1. Halkidiki, Grčka

Iz godine u godinu, čini se da sve veći broj turista otkriva lepote čuvena “tri prsta”, kako se kraci poluostrva Halkidiki neretko nazivaju. Naviku da letuju u ovoj regiji Grčke imaju mnogi. Postoji nezvanična procena da oko milion srpskih turista u proseku letuje u ovoj zemlji, a većina ih bira upravo taj region.

Nešto manje ih obilazi Peloponez i grčka ostrva, ali i regiju Pelion.

2. Budva i Bečići, Crna Gora

Navika ili nešto drugo, tek mnogi srpski turisti rado biraju i letovanje u Budvi, ali i u Bečićima. Crnogorsko primorje generalno je čest izbor turista iz naše zemlje.

Crna Gora more Budva Foto: Shutterstock

Urbanizovana Budva ili nešto mirniji Bečići, ali i Herceg Novi, uglavnom su crnogorska letovališta koja biraju srpski turisti.

3. Kušadasi, Turska

Jedan od osnovnih razloga zbog koga se i letovanje u Kušadasiju našlo na ovoj listi jeste relativno povoljna cena aranžmana.

A možda je i razlog taj što srpski turisti jednostavno žele da otkriju i letovališta u ovoj zemlji.

4. Hurgada, Egipat

Hurgada i Šarm el Šeik takođe su čest izbor srpskih turista, tim pre što je Crveno more poznato kao toplo, pa sezona u Egiptu traje duže nego na drugim navedenim destinacijama.

Egipat Foto: Tanjug/Tanja Valič

5. Grčka ostrva

Zakintos, Lefkada, Krf i Tasos spadaju u grčka ostrva koja najčešće posećuju srpski turisti. Mada, istini za volju, ima i onih kojima se više dopada letovanje na Skijatosu, recimo ili na nekom drugom zanimljivom ostrvu u Grčkoj.

Koju destinaciju vi najradije birate za letovanje, pišite nam u komentarima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Tri egzotične destinacije koje su idealne za letovanje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari