• 6

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo su najlepše peščane plaže u Hrvatskoj

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na nekima od njih se mogu pronaći i delovi prekriveni kamenjem, ali su većim delom peščane, što pruža pravo uživanje, posebno mališanima

  • 6
1931495897 Foto: Shutterstock

Činjenica da su plaže u hrvatskom delu Jadrana mahom prekrivene šljunkom ili kamenite neretko mnoge turiste odgovori od posete ovoj zemlji.

Ipak, u Hrvatskoj postoje i brojne peščane plaže, koje i te kako zavređuju pažnju. Na nekima od njih se mogu pronaći i delovi prekriveni kamenjem, ali su većim delom peščane, što pruža pravo uživanje, posebno mališanima.

Ovo je, prema „Adriagate“, top 5 najlepših peščanih plaža u Hrvatskoj.

1. Bačvice, Split

Odlično organizovana plaža ujedno je i jedan od simbola grada Splita. Ponosni je nosilac Plave zastave, a osim delova prekrivenih peskom, na Bačvicama postoji i deo prekriven pločama od betona.

Split Split / Foto: Shutterstock

Ova plaža dostupna je i osobama sa invaliditetom, a u njenoj blizini nalaze se brojni ugostiteljski objekti. Tokom sezone na plaži Bačvice funkcioniše i spasilačka služba. Izuzev kabina za presvlačenje i javnih toaleta, na Bačvicama postoji i mogućnost iznajmljivanja ležaljki i suncobrana, kao i brojni sadržaji namenjeni najpre najmlađim posetiocima.

2. Bellevue, Dubrovnik

Jedna od najpoznatijih dubrovačkih plaža smeštena je u delu Gorica i spada u red posećenijih u tom delu Jadrana.

Okružena je stenama, koje u određenim delovima dana pružaju prirodni hlad, iako na samoj plaži postoji i mogućnost iznajmljivanja suncobrana i ležaljki.

Pula, Hrvatska, plaža Foto_ Pixabay/SeizeTheMoment

3. Bijeca, Medulin, Pula

Oko kilometar duga peščana plaža poznata je po postepenom ulasku u more i borovoj šumi, koja je okružuje. Upravo zato se smatra jednom od najboljih opcija za decu i neplivače. Tim pre što u toku sezone na plaži postoje i spasioci.

Izuzev škole ronjenja, na Bijeca plaži su dostupne i razne druge sportske aktivnosti, ali i atrakcije za mališane. Takođe postoje i ugostiteljski objekti na ovoj medulinskoj plaži.

Korčula, Hrvatksa jadransko more plaža Foto: Pixabay

4. Bilin Žal, ostrvo Korčula

Iako u Lumbardi, mestu na Koručuli, postoji još plaža, Bilin Žal važi za jednu od najpopularnijih. Sa nje se pruža lep pogled prema ostrvu Pelješac.

Jedan deo ove plaže prekriven je betonskim pločama. Posebno je plaža Bilin Žal atraktivna za ljubitelje ronjenja, zbog izuzetno bogatog živog sveta i kristalno čiste vode.

Ostrvo Mljet, Hrvatska Foto: Pixabay/b52tresa

5. Blaće, ostrvo Mljet

U jugoistočnom delu ostrva, na oko 20 minuta šetnje od Saplunara, nalazi se plaža Blaće. Okružena je ne tako visokim stenama, a naročito je atraktivna zbog netaknute prirode. Budući da je u pitanju divlja plaža, to se treba dobro pripremiti za odlazak, te poneti sve potrepštine.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dubrovnik stari grad

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Vlada S

    23. jul 2023. | 19:14

    To su Srpske plaže

    Podelite komentar

  • Box

    23. jul 2023. | 19:14

    Divna..Pelješac...vrh

    Podelite komentar