• 5

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zbog pristupačnih cena i odličnih plaža turisti biraju letovanje u ovoj zemlji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izuzev fenomenalnih plaža, po kojima je zemlja poznata, turisti kao razlog za letovanje u Albaniji ističu i pristupačne cene

  • 5
Saranda, Albanija Foto: Pixabay/katarzynatyl

Turistički zvaničnici Albanije ove godine očekuju posetu čak do 10 miliona turista, jer je sve više ljudi koji ovu zemlju biraju za letovanje zbog pristupačnih cena i sjajnih plaža.

Ove godine zemlja beleži značajan priliv turista, koji imaju mogućnost da uživaju na oko 450 kilometara obale.

- Mislim da bi ove godine možda mogli da dostignemo čak 200 odsto više klijentele u poređenju sa prethodnom godinom - izjavio je za “Euronews.com” Arben Cipa, jedan od turoperatora u poznatom albanskom letovalištu Saranda.

Sa time je saglasna i izvršna direktorka “Travel Magazine Balkan”, Flora Džamani Baba, koja je napomenula da se broj turista neprekidno uvećava.

Albanija plaža more letovanje Ksamil Foto: Shutterstock

- Svake godine je prisutan progresivni rast od oko 20 do 30 procenata - pojasnila je direktorka, uz napomenu da će se to dogoditi nesumljivo i u toku ove sezone.

Zašto je Albanija popularna destinacija?

Izuzev fenomenalnih plaža po kojima je zemlja poznata, turisti kao razlog za letovanje u Albaniji ističu i pristupačne cene.

Od 30 do 300 evra se kreće prosečna cena hotelskog smeštaja uz odabranu uslugu, pa ne čudi što mnogi koji letuju u ovoj zemlji neretko napominju da će to učiniti ponovo.

- Ovde imamo dobru hranu, sunce i prelepo more. Sve je dobro. Za nas je to zaista jeftino, lepo je i nema previše gužve - objasnio je jedan turista iz Holandije.

Albanija, more Foto: Shutterstock

Sa druge strane, jedan turista iz Nemačke napomenuo je da je ljubaznost domaćina na visokom nivou, dok je drugi istakao da je destinacija prelepa i da će se sigurno vratiti još mnogo puta.

Nije zgoreg napomenuti da je u izveštaju Statističkog instituta Albanije navedeno da je zemlja zabeležila 3,54 miliona poseta u periodu od januara do aprila, a da je tokom prethodne godine zabeleženo 7,5 miliona poseta.

Nadležno ministarstvo turizma istaklo je da su planovi za ovu godinu, što se tiče turizma usmereni na dostizanje cilja od oko 10 miliona turista.

Kako se vama čini Albanija kao destinacija za letovanje?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Albanija se uzda u turiste sa Balkana, jedino im oni mogu spasiti sezonu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Bila već

    6. avgust 2023. | 21:16

    Prezadovoljna! Sve je bilo odlično! 👌

    Podelite komentar

  • Wsmpirko007

    6. avgust 2023. | 22:41

    Ove godine četvrti put idemo. Prezadovoljni smo zadnjih tri puta sa cenama smeštajem hranom. Generalno sve je ok. I da se zna šiptari i Albanci nisu isto. U Albaniji ih baš i ne gotive puno.

    Podelite komentar

  • Lubi

    8. avgust 2023. | 13:06

    Pradeda bio i nije se nešto oduševio

    Podelite komentar