• 2

Vreme čitanja: oko 3 min.

Medeni mesec će biti još lepši ako odaberete jednu od ovih destinacija na tlu Evrope

Vreme čitanja: oko 3 min.

Iako je ranije grčko ostrvo Santorini važilo za najinteresantniju evropsku destinaciju za medeni mesec, ove godine „Europeanbestdestinations“ navodi nešto drugačiji redosled

  • 2
Medeni mesec Foto: Pixabay

Sam po sebi, medeni mesec je događaj koji mnogim parovima ostaje duboko u sećanju, pa možda baš zato rado biraju neke od najboljih destinacija da u tom putovanju uživaju.

Na tlu starog kontinenta srećom ima toliko lokacija koje se smatraju idealnim upravo za medeni mesec. Kako zbog specifične arhitekture, tako i zbog odličnih opcija smeštaja, tek neke evropske destinacije su godinama karakterisane kao dobra opcija upravo za takvu vrstu odmora.

Iako je ranije grčko ostrvo Santorini važilo za najinteresantniju evropsku destinaciju za medeni mesec, ove godine „Europeanbestdestinations“ navodi nešto drugačiji redosled.

1. Cavtat, Hrvatska

U regiji Konavla, u neposrednoj blizini Dubrovnika nalazi se destinacija koja je ove godine okarakterisana kao najbolja za medeni mesec na evropskom tlu.

Cavtat Cavtat, Hrvatska / Foto: Pixabay

Razlog za to mahom je odlična pozicioniranost Cavtata, budući da je u blizini međunarodnog aerodroma, ali i ponuda hotela. Naime, hoteli visoke kategorizacije u Cavtatu nude sve moguće vrste usluga, pa je na parovima samo da uživaju. 

2. Positano, Italija

Zbog ljubavi prema nimfi, starorimski bog mora Neptun stvorio je Positano. Tako barem kaže legenda, pa možda baš zato ovaj italijanski grad na obali privlači pažnju brojnih zaljubljenih parova.

Grčka, ostrvo Santorini, venčanje Foto:Pixabay/Mariamichelle

3. Santorini, Grčka

Pored toga što je ovo grčko ostrvo poznato po fascinantnim zalascima sunca, zbog svoje specifične arhitekture na prvom mestu, Santorini se često proglašava najboljom destinacijom za medeni mesec, ali i venčanja. Uz to, mnogi muškarci biraju da baš na ovom ostrvu zaprose izabranicu svog srca, pa se pročulo da je Santorini odlična destinacija za romantičnu prosidbu.

Koloseum, Colosseo Foto: Marko Jovanović

4. Rim, Italija

Da li zbog bogate istorije, drevnih spomenika ili gastronomije, glavni grad Italije se karakteriše kao najlepši grad na celom svetu. U Rimu posebno uživaju romantične duše, pa ne čudi što je uvršten na listu najboljih gradova za medeni mesec.

ajfelova kula Foto: shutterstock.com

5. Pariz, Francuska

Podrazumeva se da se i Grad ljubavi ili Grad svetlosti, kako se neretko naziva, mora naći na ovoj listi. Po mnogo čemu jedinstven, Pariz je zaslužio epitet jednog od najromantičnijih gradova Evrope.

6. Budimpešta, Mađaraska

Ne samo da je zanimljivo posetiti glavni grad Mađarske u vreme Božića i Nove godine, jer tada odiše posebnom atmosferom, već je Budimpešta okarakterisana i kao jedna od najromantičnijih destinacija na Starom kontinentu. Samim tim se smatra savršenom za one koji su zaljubljeni ili žele da uživaju na svom medenom mesecu.

Palma de Majorka, ostrvo Majorka, Španija Foto: Pixabay/medienservice

7. Majorka, Španija

Za one koji osim u romantici žele da uživaju i u povoljnoj klimi i prirodi, najveće među Balearskim ostrvima u Španiji odličan je izbor. Sa jedne strane, Majorka nudi autentičan doživljaj, budući da na ostrvu postoje i tradicionalna sela, a sa druge fascinantnu prirodu i sve čari savremenog načina života, uz dobru zabavu.

8. Krf, Grčka

Po mnogo čemu specifičan, Krf se razlikuje od drugih grčkih ostrva. Upravo zato i jeste deo liste najboljih destinacija za medeni mesec na evropskom tlu. Venecijansko nasleđe dominira ovim ostrvom, uz brojne znamenitosti, među kojima je posebno fascinantan Kanal ljubavi.

9. Lisabon, Portugal

Budući da se smatra jednim od najtoplijih gradova u Evropi, jasno je zbog čega je Lisabon gotovo idealna destinacija, bez obzira na to kada krenete u posetu. Sedam brežuljaka na kojima grad leži, daju mu posebnu dozu šarma, a tramvaji u Lisabonu tek su posebna priča.

gradovi sveta Foto: Pixabay

Svakako, u gradu postoji sasvim dovoljno mesta za nezaboravne fotografije sa medenog meseca.

10. Prag, Češka

Pored toga što je definitivno u pitanju romantična evropska destinacija, Prag važi i za povoljniju lokaciju za putovanja. Staro gradsko jezgro daje mu posebnu dozu šarma.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Znamenitosti Rima - put u kolekvu civilizacije

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Lenka

    9. avgust 2023. | 10:05

    Krf je bio naš izbor za medeni mesec, i od tada sam zaljubljena u to ostrvo. Sanjam o danu kad ću pozvati medjunarodne selidbe pro move, i preseliti se tamo. Mada, i Majorka ima svojih čari.

    Podelite komentar

  • Mara

    8. avgust 2023. | 23:27

    Je li ovo matora sa nevjestom😅😅😅 preslstke su🫣🫣

    Podelite komentar