• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Danima piva u Zrenjaninu uživaju i stari i mladi: Koncerti digli ceo grad na noge

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zrenjanin je i sinoć bio centar dešavanja u severnom delu Srbije

  • 3
38. Dani Piva, Zrenjanin Foto: Nikola Anđić

Trećeg dana 38. po redu Dana piva u Zrenjaninu vladala je odlična atmosfera. Pune ulice nasmejanih ljudi i porodice sa decom uživala su u sadržaju koji se nudio na svakom ćošku.

Zrenjaninci su mogli da uživaju u slanim i slatkim đakonijama na šetalištu, a ujedno i da se zabave raznolikim muzičkim programom.

Na bini kod Glavne apoteke, kraj koje su možda najmlađi najviše uživali, svoje umeće pokazala su folklorna društva iz mnogih zemalja Evrope poput Poljske, Slovačke i slično.

Kao i prethodne večeri, na bini na Žitnom trgu održano je još jedno polufinale u brzom ispijanju piva čije će se finale održati u subotu. Osvajač trećeg mesta dobiće 10.000, drugo mesto 20.000, a pobednik 40.000 dinara. Finansijer je organizator manifestacije i grad Zrenjanin.

Na ovogodišnjoj manifestaciji u ovom banatskom gradu mogli su da uživaju i stari i mladi, odnosno i oni koji slušaju komercijalnu muziku i oni kojima je bliža rok muzika.

Na Trgu slobode građane je više od tri sata veselio harmonikaš Aleksandar Sofronijević sa svojim orkestrom. Zabave je bilo i na Žitnom trgu gde su građani mogli da uživaju u kvalitetnom zvuku rok muzike do duboko u noć. Na binu je prvo izašao bend Direkt drajv, zatim Atomsko sklonište, a veče je začinio nastup svima drage Ju grupe i svi su ispunili očekivanja posetilaca manifestacije.

Kada je reč o večerašnjem programu, na Trgu slobode nastupiće Jurica Pađen i Aerodorm kao i Dr Nele Karajlić, dok će na Žitnom trgu pevati Siks pek, Sanšajn i Mile Kekin.

Organizatori kažu da se za vikend očekuje veći broj posetilaca i sigurni su da će svako pronaći svoju zabavu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Udruženje Panonke iz Pančeva kroz radionice rukotvorina čuva tradiciju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Ja

    11. avgust 2023. | 15:57

    Kada nema vode za piće sa česme, dobro je i pivo izgleda

    Podelite komentar

  • Boško

    12. avgust 2023. | 06:41

    Piva i igara, grad 30 godina nema ispravnu vodu u gradskom vodovodu. Ali koga je to danas briga. Nema ni u pustinji, pa se niko ne žali.

    Podelite komentar

  • Dragan

    12. avgust 2023. | 06:43

    Odavno nema pivare i čuvenog zrenjaninskog crnog piva.

    Podelite komentar