• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svako od 7 Kanarskih ostrva ima toliko toga da ponudi posetiocima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svako od ostrva krije poneku neobičnost, pa je prilično teško reći koje je najinteresantnije

  • 0
Izlazak sunca Španija, Puerto, Tenerife, Kanarska ostrva Foto: Shutterstock

Najpre zbog klimatskih karakteristika koje preovlađuju na Kanarskim ostrvima, ova destinacija je odličan izbor u svako doba godine. Možda baš zato ova ostrva koja teritorijalno pripadaju Španiji mnogi nazivaju i Suncem Evrope.

I mada ih je sedam, četiri se smatraju najpopularnijima, među kojima se posebno izdvajaju ostrva Tenerife i Gran Kanaria. Lanzarote, Fuerteventura i La Palma, te El Hierro i La Gomera su ostala ostrva ovog popularnog arhipelaga.

Svako od ostrva krije poneku neobičnost, pa je prilično teško reći koje je najinteresantnije. Jednostavno na svakom od Kanarskih ostrva turisti mogu uživati i to ne samo u fenomenalnim plažama i brojnim aktivnostima, nego i u upoznavanju kulturnog nasleđa, ali i u nestvarno lepoj prirodi.

Kanarska ostrva, Španija Foto: Pixabay/ybernardi

Od ukupno pet nacionalnih parkova, koji se nalaze na ovim ostrvima, čak četiri su okarakterisana kao rezervati biosfere, navodi „Visitcanaryislands“.

Karakteristike Kanarskih ostrva

I mada su Tenerife i Gran Kanarija među najposećenijima, i druga Kanarska ostrva imaju mnogo toga da ponude posetiocima.

Kanarska ostrva, Španija Foto: Pixabay/ravelinerin

Poznato po predelima koji su rezultat vulkanskih aktivnosti, ostrvo Lanzaore krije i brojne lepe plaže. Na ostrvu Fuertventura se, izuzev fenomenalnih plaža, mogu videti i brojna područja koja su pod zaštitom, dok su posetiocima na raspolaganju i mnoge aktivnosti koje će upotpuniti njihov odmor.

Zbog izuzetne šume i obilja područja pod zelenilom, ostrvo La Palma je okarakterisano kao rezervat prirode, ističe „Visitcanaryislands“, mada se može pohvaliti i zavidnom kulturnom baštinom.

Kanarska ostrva, Španija Foto: Pixabay/petraboekhoff

Ljubitelji prirode i autentičnih područja će, sasvim sigurno, uživati prilikom posete omanjem ostrvu El Hiero, koje je poznato kako po fantastičnim predelima, nastalim usled vulkanske aktivnosti, tako i po šumama lovora.

Još jedno od Kanarskih ostrva, koje je poznato po nestvarno lepim pejzažima, La Gomera krije i gradove koji svedoče o bogatoj tradiciji ostrva.

Kanarska ostrva, Španija Foto: Pixabay/bissartig

Najpoznatije plaže Kanarskih ostrva

Nije tako jednostavno među brojnim plažama na sedam Kanarskih ostrva izdvojiti one koje su najlepše, jednostavno zato što će svaki putnik imati mogućnost da pronađe onu plažu koja će u potpunosti uspeti da ispuni sva njegova očekivanja.

Kanarska ostrva, Španija Foto: Pixabay/hans

Na jugu ostrva Tenerife nalaze se neke od najpoznatijih i najposećenijih plaža. Osim onih koje su prekrivene tamnijim peskom vulkanskog porekla, na Tenerifama se mogu pronaći i plaže koje su prekrivene peskom belih i žutih nijansi. Mnoge su organizovane i posetiocima nude brojne aktivnosti i sadržaje, a mogu se pronaći i nudističke plaže na ovom ostrvu.

Većina plaža na ostrvu Gran Kanarija su prekrivene peskom zlatnih nijansi, dok su plaže ostrva Lanzarote idealne i za ljubitelje surfovanja i za ljubitelje odmora, budući da ih ima za svačiji ukus, navodi pomenuti sajt.

Kanarska ostrva, Španija Foto: Pixabay/adamkontor

Neke od najlepših plaža prekrivenih peskom vulkanskog porekla mogu se pronaći na ostrvu La Palma, dok su plaže ostrva Fuerteventura poznate po pesku zlatnih nijansi.

Savršene za mirni odmor, daleko od gužve su plaže na ostrvima El Hiero i La Gomera.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na ovakvom mestu zaboraviš na sve: Sedneš, ćutiš i uživaš, dok pogled pred tobom "puca"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja