• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedinstveni i po mnogo čemu neobičan restoran nalazi se u Beču

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hrana u ovom austrijskom restoranu do gostiju stiže na posve neobičan način

  • 0
ROLLERCOASTER restoran Foto: Shutterstock

Da se u glavnom gradu Austrije nalaze brojne znamenitosti zna svako ko je imao prilike da poseti Beč.

Dvorci Šenbrun i Belvedere, Muzejska četvrt i uživanje u ukusu čuvene Saher torte poslužene u istoimenom hotelu, tek su neke od obaveznih aktivnosti za turiste tokom posete ovom gradu.

Što se tiče mališana, ali i onih malo starijih koji su ljubitelji adrenalina, poseta zabavnom parku Prater je takođe neodvojivi deo posete glavnom gradu Austrije.

Jedinstveni restoran

Ukoliko već posećujete bečki Prater, podrazumeva se da ćete, verovatno uživati u vožnji panoramskim točkom sa koga se pruža pogled na grad. Mališani, međutim, obično traže da se provozaju i rolerkosterom, mada postoje i druge atrakcije u ovom poznatom zabavnom parku.

Beč, Austrija Beč, Austrija / Foto: Pixabay/sjuzisue

Jedna od interesenatnijih je svojevrsni mini letački centar, u kome deca mogu uživati u simulaciji letenja, uz prethodnu pripremu od strane osoblja.

Od nedavno u Prateru postoji i restoran, koji je jedini takve vrste ne samo u Austriji i Evrpi, nego i u celom svetu.

Hrana stiće na rolerkosteru

Iako je ponuda hrane u „Rollercoaster“ restoranu u beškom Prateru donekle ograničena, mahom na hamburgere različite vrste, čar je u samom postupku dostave, budući da hrana stiže do stolova, ni manje ni više nego na rolerkosteru.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели ROLLERCOASTERRESTAURANT (@rollercoasterrestaurant.vienna)

Na zvaničnom sajtu ovog neobičnog i u celom svetu jedinstvenog restorana je navedeno da se šinski sistem rolerkostera proteže na više od 1.200 metara dužine. A psoebnu atrakciju predstavlja osvetljenje u ovom restoranu, koje sadrži više od čak 20 hiljada LED lambica različitih boja.

Nakon što gosti naruče konobarima hranu, ona se priprema u kuhinji i uz pomoć specijalnih robota stavlja na šine rolerkostera, posle čega stiže brzo do stolova gostiju, dostižući maksimalnu brzinu od 30 kilometara na čas.

Ipak, koliko god ovaj koncept delovao zanimljiv, ako je sudeći po mišljenju korisnika platforme „Tripadvisor“, on još uvek nije usavršen. Istini za volju, ljudi koji su imali prilike da posete ovaj jedinstveni restoran se mahom žale na osoblje i kvalitet hrane, ali i na cene, koje su prilično visoke.

Međutim, mnogi od njih su saglasni u tome da treba posetiti ovaj neobični restorana, čemu svedoči i prilično visoka opšta ocena objekta, gde od mogućih pet zvezdica, „Rollercoaster“ restoran u Beču ima četiri i to na osnovu 1.938 recenzija u momentu pisanja teksta.

Da li ste imali prilike da posetite ovaj jedinstveni restoran?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela u poseti Belom Blatu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja