• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nestvarno lepe plaže i gostoljubivi domaćini garantuju uživanje na ovim ostrvima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prijatna klima, opuštena atmosfera i fenomenalne plaže, koje nudi Fidži, garant su za prijatan boravak

  • 0
Ostrva Fidži Foto: Pixabay/evabane

U samom srcu Pacifika nalazi se arhipelag sačinjen od čak više od tri stotine ostrva. Osim po nestvarno lepoj prirodi, Fidži predstavlja i mesto na kome žive srećni ljudi.

Brojne aktivnosti, ali i povoljne klimatske karakteristike, neki su od razloga zbog kojih turisti iz celog sveta rado biraju upravo Fidži za odmor. Tim pre što su lokalni stanovnici nadaleko poznati kao izuzetno gostoljubivi i kao ljudi sa osmehom na licu.

Prijatna klima, opuštena atmosfera i fenomenalne plaže, koje nudi Fidži, garant su za prijatan boravak. Tim pre što su i opcije smeštaja izuzetno šarolike i kvalitetne, pa bi svaki turista, bez ikakve sumnje, trebalo da pronađe mesto za boravak na Fidži ostrvima, koje mu najviše odgovara.

Budući da je prosečna temperatura vazduha na Fidžiju u toku cele godine u rasponu od 26 do 31 stepen, kako navodi „Tourismfiji“, sasvim je jasno zbog čega je u pitanju destinacija koja se neretko karakteriše kao idealna.

Ostrvo Fidži Foto: Pixabay/cultur668

Brojne aktivnosti

Ako se izuzme mogućnost pravog pravcatog uživanja na nekoj od, gotovo nestvarno lepih plaža, po kojima su ova osrtva poznata, krstarenja predstavljaju još jednu zanimljivu aktivnost, u kojoj uživaju mnogi turisti tokom boravka.

Uz to, značajne su mogućnosti na raspolaganju i ljubiteljima ronjenja, ali i golfa, a psoebno onima koji žele da se bliže upoznaju sa lokalnom kulturom.

Neka od atrakcija ostrva

Iako većina turista koji odmaraju na ovoj destinaciji, upravo to i rade, ne treba zaboraviti ni to da Fidži ima i te kako atraktivnih lokaliteta koje treba obići.

Ostrva Fidži Foto: Pixabay/christophe-d

Mamanuca predstavlja grupaciju ostrva koja je posebno interesantna. Tim pre što su pozicionirana relativno blizu grada Nandi, koji je jedan od najznačajnijih, budući da se upravo u njemu i nalazi međunarodni aerodrom, zahvaljujući kome su ostrva Fidži odlično povezana sa mnogim destinacijama.

Zanimljivo je takođe i Vitu Levu, koje se smatra glavnim ostrvom arhipelaga, budući da se na njemu osim već pomenutog Nandija nalazi i Suva, koji je glavni grad ostrva.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Svi bismo u ova sumorna jutra da se budimo ovako i da doručkujemo ispod površine mora

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja