Carska prestonica, Moskva je grad koji prati krilatica "Treći Rim"

Sam grad leži na području Ruske nizije, u Centralnom federalnom okrugu, a još polovinom 12. veka je Moskva i zvanično stekla status grada

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Ona.rs.
Odgovor na komentar korisnika Слађана Точиловац Шаљић
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    27. novembar 2023 | 03:33

    И још нешто да вам објасним. Цар или Царица, то је Божији изасланик на Земљи. Овлашћено лице. Не моли се Цар или Царица никоме за милост. Моле се други за милост Цара или Царице. Краљеви, политичари, свеци. Да, свеци моле Цара или Царицу за животе људи. За спас од рата, глади, болести, пропасти. Ако се јави непослушност, нема ни милости. Пошто хијерархији сада разумете, приметила сам велику непослушност. И зато плаћате цену. Неки су постали готово пагани, а неки су скренули у верски фундаментализам. Боље да будете разумни и поштујете правила. И да се не мешате у Божија посла. Све је створено да буде као рај. А скоро све је уништено. Од природе, међуљудских односа, поштовања, биолошких процеса, породице. Где мислите да сте кренули? У амбис? А ко вас је овластио да гурате људски род у амбис. Нико. Зато водите рачуна. Свака грешка се скупо плаћа. Христ је умро у страшним мукама а био је најчистије биће које је ходало планетом. Млади Јеврејин са срцем пуним божанске искре. Покушао је да вам отвори очи још пре две хиљаде година. А ви сте сви и даље слепи. Е баш зато царска мора да буде изнад стоке од људи. Како бисте знали да са Божијим намерама нема шале. А са истином игре.

  • Слађана Точиловац Шаљић

    27. novembar 2023 | 03:03

    Град Москва јесте уметнички драгуљ. У том делу Европе. Али политичка Москва је често била на удару злих духа. Што из иностранства, што сопствених. Али је успевала да одоли и превазиђе те унутрашње драме. Али Трећи Рим није никада постала. Јер Византија заправо никада није срушена. Тако да знате откуда и даље царска моћ у царској речи овде и сада. Тако да краљевске главе зато знају да од те речи зависи и њихов опстанак. И правоверност. По хијерархији. Не чини царевину оружје. Имала га је и Византија. Па су је Турци прегазили у физичком смислу. Царевина је Божија одлука.