• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Popović: 85 odsto svih gostiju koji dolaze u Beograd su stranci

O. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Akcenat predstavljanja Beograda na 45. Međunarodnom sajmu turizma stavljen na izložbu Expo 2027

  • 0
turisti u beogradu turistkinja kalemegdan Foto: Shutterstoc/coka

Direktor Turističke organizacije Beograda (TOB) Miodrag Popović izjavio je danas da je nastup Beograda na Međunarodnom sajmu turizma tradicija i da je prestonica Srbije na ovoj tradicionalnoj manifestaciji koja se održava ove godine 45. put domaćin.

On je Tanjugu kazao da 85 odsto svih gostiju koji dolaze u Beogradu su stranci i da Beograd ima intenzivne kampanje predstavljanja, bilo da su one direktne ili elektronske, odnosno online.

- Beograd je, kao što je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao, jedan od najpoželjnijih i najvažnijih siti brejk, odnosno kratkih gradskih destinacija u Evropi, a moguće i šire - rekao je Popović.

Na tome, odnosno definisanju turističkog prometa, kako je naglasio, trebalo je raditi svih prethodnih godina i u vremenima koja nisu uvek bila jednostavna.

- Ali svaki put smo mi pronalazili način i uvijek uspevali da budemo novi - rekao je direktor TOB.

On je dodao da je ove godine akcenat predstavljanja Beograda na 45. Međunarodnom sajmu turizma stavljen na izložbu Expo 2027, jer tako ozbiljan događaj zahteva i ozbiljnu organizaciju.

Hram Svetog Save Foto: Marko Jovanović

- Ova izložba nam je omogućila da se još bolje, dalje i jasnije čujemo u čitavom svetu. Ponudila nam je i jedan veliki kanal komunikacije sa čitavim svetom, što mi obilno koristimo od tog trenutka kada smo dobili kandidaturu za njeno organizovanje - rekao je Popović.

On je naveo i da na ovogodišnjem Sajmu turizma učestvuju i beogradske opštine, koje imaju ljude zadužene za razvoj turizma i njegovom promocijom.

Na pitanje kakvi su prvi utisci o sajmu, direktor TOB je kazao da mu se čini da će ovaj sajam biti uspešan i to ne samo zbog posetilaca koji su prisutni već prvog dana, već i zbog ranije navijenih i zakazanih sastanaka, zbog kojih se kako je naglasio sajam i organizuje.

"Biće ovo uspešan sajam. Beogradski sajam i jeste uspeo u ovom teškom vremenu, verujte, teškom vremenu za sajmove, da opstane, da bude veći nego prošle godine, zahvaljujući upravo marljivom radu na spajanju poslovnih ljudi iz turizma i sektora usluga - rekao je Popović.

On je dodao i da je od jutros već imao nekoliko sastanaka sa kolegama i ljudima koji su zainteresovani za kategoriju turističke agencije i tur-operatore.

Popović je naglasio da je Beograd grad bogate kulture, događaja i grad koji nudi uvek za svakoga nešto.

Međunarodni sajam turizma, koji se ove godine održava 45. put, posetioci će moći da obiđu u periodu od 22. do 25. februara.

Na sajmu se predstavlja više od 27 zemalja i oko 400 izlagača.

(Ona.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja