• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napravili kobasicu dugu 2040 metara, dovezli je na traktoru: Najjača žurka za vikend bila je u Turiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kobasicijada se u Turiji održava već 40 godina

  • 0

U subotu je održana jubilarna 40. Kobasicijada u Turiji, opština Srbobran. Kao što je već tradicija, okupila je veliki broj ljubitelja kobasice, ali i ostalih suhomesnatih proizvoda. Ovu manifestaciju nisu hteli da propuste ni stari ni mladi jer se za svakog moglo pronaći nešto.

Organizatori su se potrudili da zaista obrate pažnju na detalje, posebno kada je reč o najdužoj kobasici u Turiji. Naime, mesari su napravili najdužu kobasicu od čak 2040 metara, metar duža nego ona od prošle godine. Posetioci su imali priliku i da je kupe i ponesu kući, a osim ovog delikatesa, na tezgama duž ulice u Turiji mogli ste da kupite i kulen, dimljeni vrat, slaninu, pečenicu, čvarke i slične stvari. Osim toga, kao i na mnogobrojnim sličnim okupljanjima tu su i vina, potrepštine za kuću kao i ringišpil.

Na kraju programa proglašeni su pobednici u raznim kategorijama. Za najbolju suvu kobasicu van Turije proglašena je ona iz Brankovine, koju je napravio Jovan Pavlović. Najbolju suvu kobasicu u Turiji napravio je Radislav Stankov. Takođe, proglašene su i one industrijske proizvodnje, kao i one koje dolaze van granica Srbije.

Održano je i takmičenje u brzom jedenju kobasice, a pobednik je Ivica Pančić iz Starog Žednika.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Telegraf.rs (@telegraf.rs)

Ono što je interesantno jeste da su ljudi dolazili na ovu manifestaciju i iz Rusije, Amerike i slično, ali je "pobedu" kao najudaljeniji posetilac odneo dečko iz daleke Kanade.

Kako smo se proveli pogledajte na snimku na početku teksta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako se naša novinarka snašla u pripremi švargle: Ona.rs u novom izazovu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja