• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki uspeh za domaći turizam: Srbija prva u svetu po stopi rasta prihoda od stranih turista

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija u prva četiri meseca ove godine nastavlja da beleži rast turističkog prometa, jer su strani gosti ostvarili povećanje dolazaka za 10 odsto, a noćenja za pet odsto

  • 0
Petrovaradinska tvrđava Foto: Telegraf/J.S.

Ministarstvo turizma i omladine Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je naša zemlja u prvom kvartalu ove godine bila prva destinacija u svetu po stopi rasta prihoda od stranih turista, koji su za 127 odsto veći u odnosu na prvi kvartal 2019. godine.

U najnovijem barometru Svetske turističke organizacije (UN Tourism) navodi se da je nekoliko destinacija širom sveta ove godine postiglo odlične rezultate u pogledu ostvarenih prihoda u turizmu, među kojima je Srbija na prvom mestu i jedina je koja je dostigla trocifrenu stopu rasta prihoda od stranih turista.

Devizni priliv od turizma u prvom kvartalu ove godine iznosi 575 miliona evra, što je za 127 odsto više nego u periodu januar – mart 2019. godine, kada su prihodi od stranih gostiju iznosili 252 miliona evra, prenosi RINA.

Srbija u prva četiri meseca ove godine nastavlja da beleži rast turističkog prometa, jer su strani gosti ostvarili povećanje dolazaka za 10 odsto, a noćenja za pet odsto, što zajedno sa projekcijama o popunjenosti smeštajnih kapaciteta u nastavku godine ukazuje na to da će 2024. godina biti rekordna godina za turizam Srbije.

(Ona.rs /RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Bili smo na Jagnjijadi i prenosimo vam utiske

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja