• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gastrofest u Brankovini čuva tajne pripreme najboljih jela iz kotlića: Uz muziku i piće mešanje išlo lakše

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi složni u jednom - tu su zbog druženja

  • 0

U Brankovini je u subotu održan peti “Gastrofest”, po nikad vrelijem danu. Kotliće (gulaš, pasulj i riblju čorbu) su spremali, rekli bismo, najhrabriji. A nama je, iako inače gušt, po ovakvom vrelcu, teško palo da svaki pogledamo, snimimo, uslikamo i omirišemo.

Ali uz veselu muziku, nove hitove i čuvene “dvojke”, i još veseliju priču sa vrednim domaćinima, brzo smo zaboravili na vrućinu. Dobro, nismo, ali nije bilo tu mesta za žaljenje, jer nit smo seckali luk, nit stajali direktno nad kotlićem sa svešću da treba da se meša naredna četiri sata.

Tih nekoliko sati iskoristili smo da uhvatimo atmosferu, nešto zajedničko svim takmičarima.

A to je svakako da od kamere bežali nisu. Vredni kuvari su se raspričali o svemu sem o proverenoj recepturi. Razumemo i poštujemo.

I dok su se jedni razmetali peharima, drugi su znali da cela preneta kućna izložbena vitrina nije garancija ni za šta, pa nastavili samouvereno, uz koju opasku da mešaju.

Mladež, pojedini sramežljivi, čekaju onog što ga “kamera najviše voli” da dođe da priča. I ne dočekasmo ga, jer su nas zvali da dođemo ispod drugog zabavnog štanda “pa da vidimo šta je provod”. I uistinu, mnogo je bolje stajati iznad jednog velikog bureta sa zanimacijom u vidu zvučnika i piva, no sam sedeti na panju i brinuti za celu ekipu koju je sami Bog sastavio.

Na kraju sve je bilo jasno - duga kulinarska tradicija ne može da živi bez muzike, vesele i glasne priče, što na kraju dovodi do ovakvih unikatnih prizora okupljanja svakog kutka ove naše zemlje.

Naše utiske pogledajte u videu sa početka teksta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Staro srpsko jelo i delikates za iskusne gurmane: Podrobica

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja