• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Komšije se posvađale oko drveta, pa je isečeno ravno napola: Sada turisti posećuju ovu simpatičnu lokaciju

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako njihov komšija navodi, svetiće se neko vreme jedno drugom

  • 0

U gradu Šefild u Ujedinjenom Kraljevstu nalazi se jedna zanimljiva i nesvakidašnja atrakcija za turiste, koja nije povezana sa bilo kojim važnim događajem u istoriji, niti narodnom pričom. No, može se reći da jeste nastala usled "rata" - i to ne bilo kakvog, već komšijskog.

Naime, ako šetate ulicama ovog slatkog grada, punog parkova i kućica koje su gotovo identičnog izgleda, pažnju će vam sigurno privući jedno drvo, presečeno napola i to vrlo precizno.

Ovo je simpatična priča o tom drvetu, koje je osvanulo i na mapama grada, obeleženo kao turistička atrakcija.

Barat Mistri celog života živi u svojoj kući u ovom gradu. Njegove komšije, sa kojima deli ogradu, Iren i Grejem Li, takođe žive veoma dugo tu. Na prilazu ovih kuća, nekoliko metara od ograde i na sredini, stoji jedno drvo već 25 godina. Međutim, 2021. godine je drvo presečeno od strane porodice Li, zbog problema sa pticama. 

Naime, ptice su počele da se gnezde na strani drveta iznad prilaza kuće porodice Li i prljaju ga, a ona je predlagala da se drvo ukloni. Kako polovina drveta "pripada" gospodinu Mistriju, on je odbio da iseče drvo koje je tu više od dve decenije. Kako mediji prenose, ovaj "spor" trajao je oko godinu dana, a onda je porodica Li dovela "hirurga" za ovaj problem.

Komšije, koje su u svojim 70-im godinama, nisu odustajale od svojih različitih rešenja. Gospodin Mistrti je želeo kompromis u vidu mreža koje bi sprečile da izmet pada na prilaz kuće, ali je testera stigla pre željenog rešenja i drvo je isečeno ravno do linije prilza njegovih komšija.

- Kada smo videli šta je uradio, svi smo bili ljuti. Naravno, smirili smo se nekoliko dana kasnije - rekao je gospodin Mistri.

Njihov komšija preko puta, Brajan Prakes, rekao je da je ovaj komšijski rat trajao dugo.

- Kao što vidite, izgleda užasno. Mislim da će se svetiti jedno drugom neko vreme, ali šta da se radi. Baš mi ih je žao, ne može da se vrati šta je načinjeno. Imamo "rat" pred očima - navodi on, piše "BBC".

Drugi smatraju da je ovo vrlo simpatična situacija. Navode da je to postala glavna orijentacija čak i kad prodaju kuće, pa navode da je neka kuća na prodaju "blizu čuvenog isečenog drveta". Mnogi iz mesta veruju da je drvo dosad moglo da izraste, ali da ga verovatno komšije održavaju tako. 

Takođe, sada je na mapama označeno kao turističko mesto, a ima i mnogo pozitivnih recenzija posetioca.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Posetili smo i planinsko jezero Logga

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja