• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Top 8 destinacija u Srbiji za vikend iz snova: Pobegnite iz grada u stvarne razglednice

M. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ovakvih pogleda nikada dosta

  • 0
Top 8 destinacija u Srbiji Foto: Wikimedia/Гојко Гаврило, Luka Šarac, iz arhive TOS-a, Fruška Gora, Shutterstock

Ako još uvek niste uspeli da se organizujete oko većeg i dužeg odmora ili vam je samo potreban brzi beg od grada, gužve i buke, onda je pravi način da to učinite upravo poseta ovakvim destinacijama u Srbiji. 

Srbija je pre svega zemlja sa bogatom prirodom, a neke fotografije koje su san svakog fotografa naprosto deluju nestvarno. Priroda može biti neverovatan umetnik, a u to se možete i uveriti.

Izdvojili smo vam osam destinacija koje možete posetiti tokom vikenda, a da iskusite pravi užitak.

1. Vrnjačka Banja 

Vrnjačka Banja Foto: Nikola Tomić

Vrnjačka Banja - mesto ispunjeno čistim vazduhom, prirodom, ali i brojnim atrakcijama. Ovo je idealna lokacija za one koji žele da na aktivan način provedu svoj vikend. No, nemojte se zavarati, Vrnjačka Banja nudi i mnogo više od atrakcija, savršena je i za one koji žele mir i ugodnost.

2. Krupajsko vrelo

Golubac/Krupajsko vrelo/Ramska tvrđava Telegraf.rs

Svi žudimo da odmaramo kraj tirkizne vode u nekoj prirodi. Takvu idilu upravo možete maksimalno "upijati" posetom Krupajskog vrela. Okruženi prirodom koja vam daruje miris zelenila, čistog vazduha, ali i cvrkute ptica.

U okolini ove bajkovite destinacije možete naći raznolik i povoljan smeštaj, ali i taman iskoristiti još jedan dan da obiđete i ostatak planine Beljanice.

3. Borsko jezero

Borsko jezero foto: printscreen/youtube/RSFranceIDF

Borsko jezero je mesto gde vreme "staje". Mir i lepota spajaju se u predivnu sliku i teraju sve probleme u zaborav. Na obodima jezera možete videti i vredne pecaroše koji su pronašli svoje mesto za svoj hobi, a u blizini možete pronaći hotele i apartmane koji će vam pružiti buđenje u blizini jezera. Jutarnja kafa mir i zvuci ptičica može biti vaš izbor za ovaj vikend.

4. Etno-selo Tiganjica

Etno selo, Tiganjica Foto: PrintScreen/Youtube/emisija Farma

Etno selo Tiganjica već godinama pruža pravi užitak, a nalazi se između Beograda i Zrenjanina. Krasi ga mini zoološki vrt i vedra atmosfera domaćinstva. Ne morate brinuti da li ćete se lepo provesti, jer ćete imati kad da prošetate, dremnete, ali i obilazite etno selo, Ljubišin etno-muzej i iskusite banatsku kuhinju.

5. Lepota reke Drine

Drina reka Foto: Shutterstock

Sa koje god strane i sa kog god mesta posmatrali Drinu, ona je sa razlogom jedna od najlepših reka u okolini. U blizini njenog toka možete naći razne ponude za bungalove, interesantne vikendice i lepe apartmane sa kojih je možete posmatrati.

6. Fruška gora i salaši

Fruška Gora Foto: Shutterstock

Ako razmišljate o Fruškoj gori, ne oklevajte previše - ona je uvek dobar izbor. Kućice i salaši rado će vas dočekati da vam ulepšaju vikend i ušuškaju vas u lepote etno-dekoracije. U opštini Irig nalaze se brojni manastiri koje možete posetiti i dodatno ispuniti vreme koje ćete provesti tamo.

7. Zlatibor

Zlatibor, priroda Foto: Branko Jovanovic

Zlatibor ima veliku ponudu po pitanju aktivnosti, ali i smeštaja. On je kombinacija prirodnog i urbanog za sve koji žele kombinavanu varijantu za vikend. Brojne kolibe od drveta, u maniru zavičaja čekaju da oduševe još po kog posetioca ove planine, a za one koji žele potpunu izolovanost, mogu se pronaći vikendice koje su gotovo usred šume - same.

8. Stara planina

Stara planina Foto: Ustupljene fotografije/Sanja Stevanović

Stara planina nije toliko popularna, ali je takođe puna pejzaža koje treba pažljivo upijati. Bilo da je želite posetiti u toku leta ili zime, Stara planina vam može ponuditi predivne predele i pravi odmor. Takođe, brojne vikendice vam pružaju jutro iz snova, sa pogledima na planinske vence.

Naravno, ovo su samo neki od predloga, ali kada bismo želeli sve nabrojati, čitali biste ovaj tekst narednih nekoliko dana. Uživajte u najlepšem licu naše zemlje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Festival "Vitezovi i legende" premestio nas je u srednji vek

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja