• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Magična Venecija poziva sve ljude koji žele tamo da rade da se jave: Zarada je super, ali postoji jedan uslov

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da biste "upali" na kurs, treba da ispunite ova pravila

  • 0
Venecija, gondola, zaljubljeni par, romantika, gondolijer, vožnja gondolom Foto: Pixabay/bogitw

Kada pomislite na Veneciju, sigurno je da je među prvim asocijacijama kanali i gondole. Vožnja ovim čamčićem zaista je doživljaj, ali nažalost, ovaj grad na severu Italije kuburi sa ljudima, odnosno gondolijerima, koji upravljaju gondolama.

Zato gradska skupština Venecije traži radnike, tj gondolijere i maltene moli da se što više ljudi prijavi, a zarada bi na godišnjem nivou mogla da bude i do 150.000 evra godišnje.

Oni su zvanično objavili da su u potrazi za ljudima koji će postati gondolijeri i tako se pridružiti privilegovanim ljudima u ovom romantičnom gradu. Međutim, postoje i kriterijumi koje treba da ispunite i oni nisu nimalo jednostavni.

Pre svega, morate imati najmanje 18 godina, da imate završenu srednju školu, da znate da plivate kao i da imate lekarsko uverenje koje dokazuje "da imate zdravu i čvrstu konstituciju". Obuka traje šest meseci što je adekvatan period da budući gondolijeri nauče da veslaju i upravljaju gondolom. Ta obuka obično traje oko 400 sati, a ako dolaze iz druge zemlje, omogućeno im je i učenje italijanskog jezika, venecijanske istorije kao i veštine spašavanja života. Osim toga, za obuku je potrebno da imate - svoj čamac, a polazak na obuku koštaće buduće gondolijere više od 1.000 evra.

U potrazi su za radnicima na gondolama, kojih je nekada bilo 10.000, a danas samo 433 jer se čelnici grada nadaju da će tako smanjiti redove čekanja za vožnju ovim čamcem.

Venecija privlači preko 30 miliona posetilaca svake godine i mnogi od njih uživaju da plove gradskim kanalima. Svaka gondola je duga 11 metara i teži oko 590 kilograma. Zvanična tarifa 30-minutne vožnje gondolom je 80 evra, a cena se penje i do 100 evra ako želite da plovite posle 19 časova. Ako želite da gondolijer peva ili da svira instrument tokom vožnje, moraćete da doplatite, piše "Mirror".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Vatikanski muzej - kolevka kulture

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja