• 21

Vreme čitanja: oko 1 min.

OTVORITE OVU FLAŠU AKO SMETE: Da li biste se usudili da probate zmiju u rakiji? (FOTO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zamislite da vam neko ponudi 500 evra samo da otvorite flašu rakije? Ništa lakše, mislite. Međutim, da li biste bili toliko hrabri kad biste znali da u njoj pliva živa zmija?

  • 21

Nema Srbina koji bi odoleo flaši kvalitetne rakije, posebno ako je “domaća”, “ljuta”, “žeže” i niz grlo naprosto klizi. Verovali ili ne, u Beogradu postoji boca rakije koju ni najžešći Balkanac ne sme da otvori!

Čitalac Telegrafa Marko Š. javio nam se s pričom o tome kako je pre dve godine od svojih prijatelja koji su bili u Kini na poklon dobio rakiju u kojoj pliva živa zmija! Priznaje da do danas nije mogao da se okuraži i flašu načne sam, iako ga je kopkalo kakav je ukus ovog egzotičnog pića.

Foto: D. Š. Foto: D. Š.

Ipak, ponadao se da će neko iz njegovog okruženja biti manja kukavica, i računao na to da ova flaša neće zadugo ostati puna. Grdno se prevario.

- Par nedelja nakon što sam dobio flašu, bila mi je krsna slava. Izneo sam pred goste zmijsku rakiju i ponudio ih. No, svi su bili toliko užasnuti, da nikom nije ni na pamet palo da otvori bocu! - počinje svoju priču naš čitalac.

Foto: D. Š. Foto: D. Š.

Godinama potom, o svakoj slavi, rođendanu ili bilo kakvom drugom okupljanju u svom domu, Marko je iznova i iznova zmijskom rakijom nudio goste.

- Niko ni da proba! U jednom trenutku, počeo sam čak da nudim po 500 evra, samo da već jednom neko skupi hrabrosti da otvori flašu. Ništa nije vredelo, narod se očigledno toliko plaši zmija da ovu flašu izgleda nikad u životu nećemo otvoriti – priznaje.

Foto-ilustracija: Wikimedia/Jorge Lascar Foto-ilustracija: Wikimedia/Jorge Lascar

Za koliko para biste se vi usudili da probate rakiju u kojoj pliva otrovni gmizavac ili možda ljuta škorpija? Čisto da znate, ljudi koji su probali, kažu da ima ukus kao viski!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • peace

    10. april 2014. | 22:52

    Da,ziva je 100%.Govori I par jezika!

    Podelite komentar

  • Nislijka

    10. april 2014. | 22:49

    Zmija je posle dve godine u flasi rakije jos ziva? Nisam ekspert ali mi to malo neverovatno.

    Podelite komentar

  • džordž

    10. april 2014. | 23:26

    lik je verovatno hteo da kaže prava zmija a ne živa..poznata i cenjena rakija u vijetnamu i nekim azijskim zemljama ali daleko im lepa kuća !!

    Podelite komentar