• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jeste li za pivo s mirisom dimljenog izmeta?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Verovali ili ne, šašavi Islanđani izmislili su pivo koje se dobija dimljenjem ovčije balege. Svako ko ga je probao, kaže da je fantastično!

  • 0

Dimljena piva nisu retkost, pogotovo u Nemačkoj i Skandinaviji. Ipak, ovakvu ludost još nismo videli. Borg pivara napravila je “Fenrir IPA”, pivo za čiju fermentaciju se koristi slad dimljen jagnjećom balegom. Svoje ime ovo pivo dobilo je po monstruoznom vuku Fenriru iz nordijske mitologije.

- Zašto praviti običan citrusni i osvežavajući IPA kada možeš da ga zas**eš – poručuju momci iz ove pivare i objašnjavaju da slad, koji inače koriste za njihov običan IPA, stavljaju u posebnu komoru ispod koje se založi vatra u koju se stavlja ovčiji izmet. Dimljenje se obavlja nekoliko dana dok slad ne uvuče sve „prijatno-očaravajuće“ arome.

Takođe, oni ističu da se svi mirisi balege savršeno slažu sa oštrim citrusnim notama hmelja, tako da je Fernir savršen IPA za sve prave pivopije. Prema utiscima ljudi, koji su ovo pivo pili, zaključuje se da je osećaj kao da pijete lagan IPA u štali ili oboru.

(Telegraf.rs / GdeNaPivo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti