• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

RECEPT DANA: Napravite savršen sufle od čokolade!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripremiti soufflé nije nimalo jednostavno. Zahteva se preciznost i pažnja, a jedna mala greška može da pokvari krajnji rezultat. Zato, pratite precizno recept i svi će vašim sufleom biti oduševljeni!

  • 2

Sufle je tradicionalna francuska slatka ili slana poslastica koju obožava da jede čitava planeta. Ipak, malo ko ume da ga napravi. Zato vam mi donosimo recept za soufflé od čokolade.

Soufflé od čokolade – priprema 20 minuta

Pre početka spremanja poslastice nabavite sve potrebne namirnice, izvadite ih sat vremena ranije iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi, pripremite sav neophodan pribor, ugrejte rernu na 200 stepeni i onda ste spremni.

Souffle, Sufle

Sastojci za 4 osobe:

150 ml mleka

140 gr crne čokolade

10 gr kukurznog skroba

40 gr šećera u prahu

5 belanaca

2 žumanca

šećera po želji

Souffle, Sufle

Priprema:

1. Sipajte mleko u šerpicu i pustite da provri

2. Dodajte čokoladu, prethodno isečenu na komadiće, u provrelo mleko, mešajte kako se ne bi stvorile grudvice

3. Dodajte žumanca i kukurzni skrob, nastavite da mešate

4. Kada se svi sastojci ravnomerno sjedine, ostavite da se ohladni na sobnoj temperaturi

5. Umutite belanca sa šećerom u prahu

Souffle, Sufle

6. Postepeno dodajte umućena belanca u već ohlađenu smesu od čokolade

7. Podmažite posude za soufflé puterom

8. Sipajte smesu u posudu obloženo papirom za pečenje i pospite sa malo šećera

9. Pecite 12 minuta na prethodno ugrejanoj rerni na temperaturi 200 stepeni

Souffle, Sufle

Soufflé je gotov kada se spolja stvori tanka korica, a kolač unutra treba da zadrži kremastu i mekanu strukturu. Sufle se služi vruć, tek izvađen iz rerne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Masa

    24. septembar 2015. | 20:07

    Super kolac

    Podelite komentar

  • Djina

    1. decembar 2014. | 23:35

    Obazam sufle! Prelep kolac!

    Podelite komentar