RECEPT DANA: Napravite savršen sufle od čokolade!
Sufle je tradicionalna francuska slatka ili slana poslastica koju obožava da jede čitava planeta. Ipak, malo ko ume da ga napravi. Zato vam mi donosimo recept za soufflé od čokolade.
Soufflé od čokolade – priprema 20 minuta
Pre početka spremanja poslastice nabavite sve potrebne namirnice, izvadite ih sat vremena ranije iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi, pripremite sav neophodan pribor, ugrejte rernu na 200 stepeni i onda ste spremni.
Sastojci za 4 osobe:
150 ml mleka
140 gr crne čokolade
10 gr kukurznog skroba
40 gr šećera u prahu
5 belanaca
2 žumanca
šećera po želji
Priprema:
1. Sipajte mleko u šerpicu i pustite da provri
2. Dodajte čokoladu, prethodno isečenu na komadiće, u provrelo mleko, mešajte kako se ne bi stvorile grudvice
3. Dodajte žumanca i kukurzni skrob, nastavite da mešate
4. Kada se svi sastojci ravnomerno sjedine, ostavite da se ohladni na sobnoj temperaturi
5. Umutite belanca sa šećerom u prahu
6. Postepeno dodajte umućena belanca u već ohlađenu smesu od čokolade
7. Podmažite posude za soufflé puterom
8. Sipajte smesu u posudu obloženo papirom za pečenje i pospite sa malo šećera
9. Pecite 12 minuta na prethodno ugrejanoj rerni na temperaturi 200 stepeni
Soufflé je gotov kada se spolja stvori tanka korica, a kolač unutra treba da zadrži kremastu i mekanu strukturu. Sufle se služi vruć, tek izvađen iz rerne.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Masa
Super kolac
Podelite komentar
Djina
Obazam sufle! Prelep kolac!
Podelite komentar