• 28

Vreme čitanja: oko 1 min.

REŠITE MISTERIJU: Zašto je pica okrugla, pakuje se u kvadrat, a seče na trouglove? (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Misterija: pica je okrugla, pakuje se u kvadrat, a seče na trouglove! Možda je u pitanju neka svetska zavera i iza toga stoje masoni koji su, poznato je, opterećeni geometrijskim figurama

  • 28

Ako vas interesuje zašto su svi geometrijski oblici prisutni kod jednog od najpopularnijh jela na svetu, pice, nudimo vam jednostavne, krajnje logične odgovore:

Da počnemo od kutije. Gotovo sve kutije su četvrtastog, odnosno, ugaonog oblika, jer je mnogo jednostavnije proizvesti takav oblik. Krenite od toga da li vam je lakše da isečete krug ili kvadrat od papira? S druge strane, kutije se transportuju "spljoštene", a kasnije se sklapaju, za šta je mnogo praktičnije da budu ugaonog oblika. Pogledajte kako se prave kutije za picu:

Što se tiče oblika pice, razlog je opet potpuno logičan. Ako ste nekad gledali pica majstora kako razvlači testo jasno vam je zašto je okruglog oblika:

Kad bi neko mogao brže i efikasnije da razvuče ovako tanko testo na neki drugi način, možda bi i pica bila nekog drugog oblika.

Na kraju dolazimo do toga zašto se seče na truglove? Razlog je ponovo praktičnost. Pogledajte video kako se pica najbrže i najlakše seče:

Dakle, ipak nije u pitanju velika zavera masonske lože, nego, kao i u većini slučajeva, praktični razlozi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • A. Паламудов

    18. januar 2015. | 15:39

    Epohalno otkriće! Dajte što više ovakvih edukativnih tekstova. Bravo!

    Podelite komentar

  • Boki

    18. januar 2015. | 15:42

    Pa naravno da je prakticnost u pitanju, kakva zavera... Prvo kutija ne moze biti okrugla i ne moze lepo da se slozi kao okrugla. Pica se mesi okrugla, a sece se na trouglove da bi parcici bili jednaki. Ako cemo precizno, to uopste i nisu trouglovi jer imaju krivu liniju spolja.

    Podelite komentar

  • Gaga

    18. januar 2015. | 17:04

    I gde je tu misterija?

    Podelite komentar