Ova jela nikako ne smete da podgrevate! Otrovaćete se!

Da li ste nekad napravili punu šerpu musake, spanaća ili čorbe od pečuraka i, naravno, pošto niste sve uspeli da pojedete, ostavili za sutra? Sledećeg dana, podgrejaćete to jelo, nesvesni toga šta može da vas snađe. Evo zašto to ne bi trebalo da radite

Komentari

  • esma

    20. mart 2015. | 12:43

    Razmisljala sam jer sam cula o " riziku" podgrevanja pojedinih namirnica koje ,ili gube hranljivu vrednost ili su cak i stetni i dosla do zakljucka,konkretno u vezi krompira da je najpreporucljivija salata ako zelimo da ga iskoristimo dva dana usled nedostatka vremena.A i krompir je jedna od namirnica koja i gubi ukus hladjenmjem,tako da se i retko koristi za visednevno podgrevanje.

    Podelite komentar

  • N

    19. mart 2015. | 16:30

    Svinjska mast se topi na 30 stepeni, goveđi loj na 40 stepeni jelo podgrejavati najviše do 45 stepeni sve preko toga nije dobro.

    Podelite komentar

  • Sasa

    19. mart 2015. | 15:10

    Bila su to vremena kada so i voda nisu imali rok trajanja ....

    Podelite komentar

  • Barbi

    19. mart 2015. | 12:45

    Vec smo umrli ali jos nismo postali svesni

    Podelite komentar

  • sanjaj

    19. mart 2015. | 10:55

    Svasta ja sam sto Puta spanac i krompir podgrevala godinama . Pa kako kad pravim corbu Pravim za dva i jos smo svi Zivi i zdravi.

    Podelite komentar

  • Mici

    19. mart 2015. | 10:40

    Nikada nista ne podgrevam, sto se ne pojede baca se ;)

    Podelite komentar

  • rosvita

    19. mart 2015. | 09:45

    Pa kako su poceli, još malo nista necemo smeti da jedemo...ccc

    Podelite komentar

  • marija

    19. mart 2015. | 08:40

    SPANAC MOZE DA SE PODGREVA AKO NIJE PRIPREMLJEN SA MLEKOM

    Podelite komentar

    • 19. mart 2015. | 22:20

      Sandra

      @marija

      Hahaha spanac bi trebao da se jede najvise 4h od branja kakvo podgrejavanje jadna

      Podelite komentar

  • Igor

    19. mart 2015. | 00:25

    Dobro ovo za spanac i pecurke sam znao da ne treba da se podgreva ali za krompir od kako znam za sebe uvek se podgrevao i nista nikome nije falilo.

    Podelite komentar

  • nikola

    18. mart 2015. | 23:42

    Mnogi od vas za ovo nisu culu ali je ovo istina. Ne znaci da cete se odmah otrovato ali ove vrste hrane nisu zdrave ako se podrgejavaju.

    Podelite komentar

  • Milica

    18. mart 2015. | 22:54

    Auuu, koliko sam se puta do sada otrovala=-O

    Podelite komentar

  • KOSTA

    18. mart 2015. | 22:47

    Sve sam podgrejavao osim jaja i nisam umro. Godinama!

    Podelite komentar

    • 18. mart 2015. | 23:18

      raki kavasaki

      @KOSTA

      Brate cuvaj jaja ne podgrevaj da ne bude belaja

      Podelite komentar

  • Dusan

    18. mart 2015. | 22:15

    Haos

    Podelite komentar

  • Sans

    18. mart 2015. | 22:09

    Kajo da izvadim jaja koja sam prelila preko musake?

    Podelite komentar