Stiže luk od kojeg se ne plače!

Ako je verovati stručnjacima iz Japana, više nikad nećemo plakati dok seckamo ili jedemo crni, crveni ili luk srebrnjak

Komentari

  • lol

    2. april 2015. | 11:43

    Šta li će sad u njega da stave

    Podelite komentar

  • predrag

    1. april 2015. | 12:41

    Mi smo vec imali domacu sortu luka "srpskog pogacara" (nazvan tako zato sto je pljosnat) koja je bila veoma blaga ljutinom , sta vise moglo se reci da je luk imao sladak ukus. Nekada je institut za povrtarstvo imao "zbirku" semena svih autohtonih vrsta za nase podneblje koja je iz nepoznatih razloga prestala da se odrzava. Kod pogacara postoje i sorte koje jesu ljute. Ono sto je bilo osobeno za njega je kratko vreme dinstanja/kuvanja, i laka varljivost. Na sorte koje danas kupujemo ljudi se zale na ljutinu, stomacne bolove, kako oni kazu "zgaravicu", na vreme skladistenja koje mogu da izdrze...

    Podelite komentar

  • aleksa@@@

    31. mart 2015. | 22:22

    To onda i nije luk! Luk je za mene onaj pravi kad je ljut i kad se secka oci samo liju suze hehehe a moja baka odgovor ma to kad sam bio mladji kaze bila ljuta domacica ili domacin kad su ga sadili :-)

    Podelite komentar

  • Hercegovac

    31. mart 2015. | 21:32

    Samo ne dirajde u DNA

    Podelite komentar

  • Tutor

    31. mart 2015. | 20:30

    Po hipermarketima ima luka koji ne liči na domaći luk, nema ukus domaćeg luka, ali mi se svejedno plače od njega. Čak i na pijaci jedva nađem domaći crni luk. Živi dokaz da je poljoprivreda u Srbiji na rubu propasti.

    Podelite komentar

  • Mantana

    31. mart 2015. | 17:54

    GMO

    Podelite komentar

  • ja

    31. mart 2015. | 16:04

    Pa dobro to nije štetno ako je uklonjeno jonima.

    Podelite komentar

  • PassatR36

    31. mart 2015. | 15:41

    Pa to više nije LUK!

    Podelite komentar