Ovakve KOKICE ste jeli samo u bioskopu, a sad možete da ih napravite sami kod kuće (FOTO)
Svi znamo kako se prave kokice, ali sigurno ste primetili da kokice u kojima uživate u bioskopu uz svoj omiljeni film, imaju drugačiji ukus od onih koje pravite kod kuće.
S druge strane, polugotove kokice iz mikrotalasne sadrže mnoge štetne sastojke, pa je bolje izbeći ih.
Na ovaj način napravićete kokice poput onih iz bioskopa, ali domaće, sa proverenim, kvalitetnim sastojcima.
Potrebna vam je jedna veća šerpa, kukuruz kokičar, ulje, puter, so, a možete da dodate i malo vina ako volite.
![Foto: Viralnova](http://xdn.tf.rs/2015/08/10/Kokice.jpg)
Nisu vam potrebni skupi sastojci. Kupite običan kukuruz, puter i ulje.
![Foto: Viralnova](http://xdn.tf.rs/2015/08/10/Kokice2.jpg)
Pre nego što ga dodate kokicama, puter mora da se otopi.
![Foto: Viralnova](http://xdn.tf.rs/2015/08/10/Kokice4.jpg)
Stavite ga u mikrotalasnu oko jedan minut
![Foto: Viralnova](http://xdn.tf.rs/2015/08/10/Kokice5.jpg)
Stavite šerpu na ringlu i uključite je na najjače
![Foto: Viralnova](http://xdn.tf.rs/2015/08/10/Kokice7.jpg)
Sipajte ulje u šerpu i dodajte pola šolje kukuruza.
![Foto: Viralnova](http://xdn.tf.rs/2015/08/10/Kokice10.jpg)
Mešajte kako bi se zrna pekla ravnomerno.
![Foto: Viralnova](http://xdn.tf.rs/2015/08/10/Kokice11.jpg)
Kad "kokanje" počne, poklopite šerpu.
![Foto: Viralnova](http://xdn.tf.rs/2015/08/10/Kokice12.jpg)
Dok se kokice kokaju, uklonite penu sa otopljenog putera.
![Foto: Viralnova](http://xdn.tf.rs/2015/08/10/Kokice13.jpg)
Kad su kokice gotove, vreme je da dodate puter i so.
![Foto: Viralnova](http://xdn.tf.rs/2015/08/10/Kokice15.jpg)
Dok sipate puter, primetićete da se deo već stvrdnuo. Taj deo nemojte sipati preko kokica.
![Foto: Viralnova](http://xdn.tf.rs/2015/08/10/Kokice16.jpg)
Dodajte so.
![Foto: Viralnova](http://xdn.tf.rs/2015/08/10/Kokice17.jpg)
Dobićete najbolje kokice koje ste ikada napravili
![Foto: Viralnova](http://xdn.tf.rs/2015/08/10/Kokice19.jpg)
(Telegraf.rs / ViralNova)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Kraba
Ne idem u bioskop.
Podelite komentar
Miodrag
Nikako nemojte da stavljate na najjače!!! Ja sam probao, pa mi se polovina zrna kukuruza nije 'iskokalo', a druga koja jeste je u medjuvremenu (čekajući na one koji nisu) zagorela. Ja sam posle stavio na drugi podeok od kraja (na dvojku na skali od 1-3) i onda je sve bilo kako treba. Takodje sve vreme kada poklopite (najbolje ako imate stakleni poklopac kako biste videli šta se dešava, a da pritom ne jurite kokice po kujni) treba da šerpu mućkate gore-dole, levo-desno. Naravno najbolje bi bilo da kupite aparat za kokice koji imate da kupite od 2400 din, pa naviše. Onaj drugi deo teksta o puteru je, naravno, OK.
Podelite komentar