• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovakve KOKICE ste jeli samo u bioskopu, a sad možete da ih napravite sami kod kuće (FOTO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li ste se ikada zapitali kako to da domaće kokice nemaju isti ukus kao one iz bioskopa? Evo kako da napravite iste takve u svojoj kuhinji

  • 2

Svi znamo kako se prave kokice, ali sigurno ste primetili da kokice u kojima uživate u bioskopu uz svoj omiljeni film, imaju drugačiji ukus od onih koje pravite kod kuće. 

Ovaj KOLAČ ima samo TRI SASTOJKA i svi su poludeli za njim! Napravite ga i vi, OČAS POSLA (VIDEO) (RECEPT)

S druge strane, polugotove kokice iz mikrotalasne sadrže mnoge štetne sastojke, pa je bolje izbeći ih.

Na ovaj način napravićete kokice poput onih iz bioskopa, ali domaće, sa proverenim, kvalitetnim sastojcima.

Potrebna vam je jedna veća šerpa, kukuruz kokičar, ulje, puter, so, a možete da dodate i malo vina ako volite.

Foto: Viralnova Foto: Viralnova

Nisu vam potrebni skupi sastojci. Kupite običan kukuruz, puter i ulje.

Foto: Viralnova Foto: Viralnova

Pre nego što ga dodate kokicama, puter mora da se otopi.

Foto: Viralnova Foto: Viralnova

Stavite ga u mikrotalasnu oko jedan minut

Foto: Viralnova Foto: Viralnova

Stavite šerpu na ringlu i uključite je na najjače

Foto: Viralnova Foto: Viralnova

Sipajte ulje u šerpu i dodajte pola šolje kukuruza.

Foto: Viralnova Foto: Viralnova

Mešajte kako bi se zrna pekla ravnomerno.

Foto: Viralnova Foto: Viralnova

Kad "kokanje" počne, poklopite šerpu.

Foto: Viralnova Foto: Viralnova

Dok se kokice kokaju, uklonite penu sa otopljenog putera.

Foto: Viralnova Foto: Viralnova

Kad su kokice gotove, vreme je da dodate puter i so.

Foto: Viralnova Foto: Viralnova

Dok sipate puter, primetićete da se deo već stvrdnuo. Taj deo nemojte sipati preko kokica.

Foto: Viralnova Foto: Viralnova

Dodajte so.

Foto: Viralnova Foto: Viralnova

Dobićete najbolje kokice koje ste ikada napravili

Foto: Viralnova Foto: Viralnova

(Telegraf.rs / ViralNova)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Kraba

    11. avgust 2015. | 14:10

    Ne idem u bioskop.

    Podelite komentar

  • Miodrag

    14. januar 2018. | 21:17

    Nikako nemojte da stavljate na najjače!!! Ja sam probao, pa mi se polovina zrna kukuruza nije 'iskokalo', a druga koja jeste je u medjuvremenu (čekajući na one koji nisu) zagorela. Ja sam posle stavio na drugi podeok od kraja (na dvojku na skali od 1-3) i onda je sve bilo kako treba. Takodje sve vreme kada poklopite (najbolje ako imate stakleni poklopac kako biste videli šta se dešava, a da pritom ne jurite kokice po kujni) treba da šerpu mućkate gore-dole, levo-desno. Naravno najbolje bi bilo da kupite aparat za kokice koji imate da kupite od 2400 din, pa naviše. Onaj drugi deo teksta o puteru je, naravno, OK.

    Podelite komentar